Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas trekt conclusie in strijd met Red Bull: "Wij zijn een seconde sneller geworden!"

McLaren nam in Miami een grote update mee en daagt steeds vaker Max Verstappen en Red Bull uit. Volgens teambaas Andrea Stella is de auto in een jaar tijd zelfs een seconde sneller geworden.

Norris FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren zet al meer dan een jaar grote stappen. Het team uit Woking begon dramatisch in 2023, maar draaide het helemaal om en kan na een recente update het tempo van Red Bull steeds beter bijbenen. Ook in Monaco hoopt McLaren Max Verstappen uit te dagen met Lando Norris en Oscar Piastri. Teambaas Andrea Stella trekt bij Sky Sports een opvallende conclusie. Volgens de Italiaan is de auto van dit seizoen een seconde sneller dan haar voorganger.

"Van vorig jaar naar dit jaar weten we dat we een seconde sneller zijn geworden!", vertelt Stella. "We hebben vertrouwen getankt in Imola én Miami en zelfs China (voor de grote update red.) was al een goede indicator. Tegelijkertijd maakt vertrouwen op zichzelf geen verschil. Je moet hard blijven werken en precies zijn met je rijplannen en setup. Het is meer concentratie en ik weet zeker dat we gefocust kunnen blijven."

Stella ziet dat de coureurs zich ook blijven ontwikkelen. "Soms gebeurt dat na wat gedetailleerde input. Zo hebben we samen met Piastri mooie doelen gesteld nadat we moeite hadden met bandenmanagement in China. Zo kreeg hij de kans om meteen te verbeteren en dat ging heel goed in de volgende races. Hetzelfde geldt voor Norris. We hadden wat werk te doen in de winter en na de eerste races. Dat is een constant proces, want je kan geen enkele kans op verbetering laten schieten. De Formule 1 is erg competitief en als je stil blijft staan, ga je achteruit."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training