Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas wijst op 'beter nieuws' van concurrent in jacht op Red Bull

Het leek op een tweestrijd tussen Red Bull en McLaren uit te draaien in het constructeurskampioenschap, maar langzaam lijkt ook Ferrari zich weer te melden in de strijd om die titel. McLaren-teambaas Andrea Stella ziet dat als een nadeel, maar van de andere kant ook als een voordeel.

XPB 1303622 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We hebben er twee Grands Prix op zitten na de zomerstop en de zeges zijn mooi verdeeld over McLaren en Ferrari. Het team uit Woking heeft in de afgelopen races de jacht ingezet op leider Red Bull en kan in Bakoe de nieuwe nummer één worden. Maar daarachter komt de Scuderia ook steeds beter naar voren en scoort zeer regelmatig haar punten. Ferrari staat nu op 407 punten, slechts 31 achter McLaren en 39 achter Red Bull.

Dat ziet de teambaas van McLaren, Andrea Stella, ook gebeuren. "Ik wil meer profiteren van de competitiviteit van de auto. En wat betreft de snelheid in de race is er misschien een misverstand, dat de McLaren veruit de snelste auto was in Italië. Ik denk dat Charles Leclerc net zo snel was als McLaren, net zo snel als Oscar Piastri in de eerste stint. Zelfs in de tweede stint zat hij achter de twee McLarens en kon hij bij de twee McLarens blijven", legt Stella uit tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat Ferrari in Monza net zo competitief was als wij, in ieder geval met Leclerc. Dat is voor ons slecht nieuws. Het betekende dat we niet konden cruisen in de race. We moesten met ze zien om te gaan en ze deden goed werk door een aantal verschillen uit te buiten." Toch ziet de teambaas van McLaren niet alleen maar nadelen door het snelle Ferrari.

"Tegelijkertijd is het goed nieuws, want het betekent dat we meer auto's hebben die punten kunnen afsnoepen van Red Bull. Ik denk dat dit beter nieuws is voor ons. We moeten ervoor zorgen dat we het maximale halen uit het potentieel dat beschikbaar is, zelfs als dat betekent dat Ferrari een serieuze uitdaging vormt voor de overwinning", zo sluit Stella af.

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld