Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren tempert verwachtingen na superweekend: "We moeten realistisch blijven"

Lando Norris verraste vriend en vijand door het gevecht met Mercedes aan te gaan tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Zijn team weet echter maar al te goed dat ze (nog) niet moeten wennen aan de gevechten met Mercedes.

Norris Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het was alweer het derde podium van het seizoen voor Lando Norris afgelopen weekend. Daar waar hij de vorige keren profiteerde van malaise bij Mercedes en / of Red Bull, wist hij dit keer tijdens de race daadwerkelijk het gevecht aan te gaan met in ieder geval Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Op zaterdag tijdens de kwalificatie streed hij zelfs met Max Verstappen om de pole.

Door een straf moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, terwijl hij misschien Bottas voor had kunnen blijven. Hij wist de Fin in ieder geval te volgen in het slot van de race. Teambaas Andreas Seidl van McLaren probeert echter met beide benen op de grond te blijven.

"We moeten realistisch zijn. Dit circuit past bij onze bolide", zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Het was positief om te zien dat we een stap hebben gezet van het eerste naar het tweede raceweekend in Oostenrijk met behulp van de ontwikkelingen en het finetunen van de set-up. Zowel in de kwalificatie als de race hebben we een stap gemaakt."

Seidl houdt echter toch een slag om de arm. "Ik weet niet precies wat de problemen van Mercedes waren. Het heeft geen zin om dingen te zien die er niet zijn. Je moet realistisch blijven. Tijdens het eerste weekend in Oostenrijk hadden we geen enkele kans om in de race te vechten met de vier topauto's. Het gat was enorm."

"We wisten dat we afgelopen weekend een betere auto zouden hebben, maar we hadden niet verwacht dat we daadwerkelijk het gevecht aan konden gaan. Tegelijkertijd hebben we geen idee welke problemen zij, en dan bedoel ik vooral Mercedes, hadden", aldus de teambaas, die er van uit gaat dat de pikorde zich in Groot-Brittannië over anderhalve week weer herstelt.

"We weten waar we als team staan, we weten wat onze achterstand is. Het is dan ook geen verrassing dat we zullen staan waar we staan. McLaren is bezig met een avontuur en we hebben een duidelijk plan waarmee we de achterstand willen verkleinen. Dat heeft tijd nodig, maar het positieve is dat we stappen zetten", zo sluit de Duitser af.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is