Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren legt twee nieuwe coureurs vast

McLaren heeft zijn rijdersacademie uitgebreid met FIA F3-coureurs Alex Dunne en Martinius Stenshorne. Beide heren komen in het ontwikkelprogramma voor zowel Formule 1 als IndyCar en Formule E.

Mc Laren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Dunne, een achttienjarige Ier, rijdt voor het Nederlandse team MP Motorsport in de FIA F3. Dunne maakt dit seizoen zijn debuut in het voorprogramma van de Formule 1, nadat hij in 2022 tweede werd in het Italiaanse F4 kampioenschap en vorig jaar tweede werd in GB3. De Ier maakte vooral indruk in Macau, waar hij zich als zesde kwalificeerde en de kwalificatierace op plek 2 eindigde. Na twee ronden in de F3-serie heeft hij zes punten, na een negende plaats in de wedstrijd in Bahrein en een zevende positie in de Australische sprint.

Martinius Stenshorne is een achttienjarige Noor, rijdend voor Hitech-Pulse Eight, die ondertussen zijn eerste overwinning in de categorie al geboekt heeft, door de sprintrace in Melbourne te winnen. Opmerkelijk; dat was zijn enige puntenfinish tot op heden in de F3. Zijn beste prestaties komen uit 2023. In FRECA (Formula Regional European Championship by Alpine), wist hij als rookie meteen zijn eerste race te winnen. Iets wat nog nooit eerder was vertoond in dit kampioenschap. Stenshorne werd uiteindelijk tweede in het kampioenschap.

Bij McLaren zijn ze blij dat ze beide heren kunnen toevoegen aan de talentenpoule. "We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Alex en Martinius zijn toegetreden tot ons Driver Development-programma", aldus Stephanie Carlin, directeur F1 operations bij McLaren. "Ze zijn allebei veelbelovende jonge talenten binnen de autosport, met bewezen prestaties in hun respectievelijke juniorcategorieën, waaronder het FIA Formule 3-kampioenschap van dit seizoen. Het hele team kijkt ernaar uit om Alex en Martinius te verwelkomen in de McLaren-familie en we zullen nauw samenwerken om hun ontwikkeling binnen onze talentpijplijn te ondersteunen."  

In het verlengde hiervan voegde Dunne toe: "Het is een eer om deel uit te maken van het McLaren Driver Development-programma en ik kijk ernaar uit om bij het team aan de slag te gaan. McLaren biedt de perfecte omgeving voor mij om mijn vaardigheden te ontwikkelen terwijl ik mijn reis in de autosport voortzet. Ik ben Zak en Stephanie dankbaar voor hun steun en ik kijk ernaar uit om de rest van het team bij MTC te ontmoeten."  

Ook Stenshorne is blij verbonden te zijn aan het team uit Woking: "Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van het McLaren Driver Development-programma. Het team heeft een geweldige geschiedenis in het ontwikkelen van talent, dus ik kijk ernaar uit om samen met het team te groeien en te leren van hun expertise terwijl ik mijn reis naar de top van de autosport voortzet, Bedankt Zak, Stephanie en het hele team voor hun vertrouwen in mij, ik kan niet wachten om te beginnen." 

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco