Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren ziet derde plaats uit handen glippen: "We moeten de realiteit onder ogen zien"

Ferrari heeft de laatste races de overhand op McLaren en Andreas Seidl denkt dan ook dat het heel moeilijk gaat worden voor de Engelse renstal om de derde plek in het kampioenschap te behalen.

McLaren en Ferrari zijn in spannend gevecht verwikkeld om de derde plaats in het kampioenschap. De Engelse renstal wist de laatste twee races maar twee punten te scoren en dat terwijl de Italianen 37 punten binnen wist te harken. Andreas Seidl ziet de derde plaats dan ook uit handen glippen. "We moeten de realiteit onder ogen zien. Als alles voor Ferrari goed gaat tot het einde van het seizoen wordt het voor ons heel moeilijk", vertelt de teambaas tegen onder meer RacingNews365 . Toch geeft de Duitser nog niet op en zet hij een duidelijk doel voor McLaren. "Maar tegelijkertijd is het theoretisch nog mogelijk en we hebben dit seizoen en vorig seizoen verschillende keren gezien dat er van alles kan gebeuren in een raceweekend. We zullen proberen om aansluiting met Ferrari te houden."

Gat tussen Ferrari en McLaren wordt groter

"Het is voor ons heel belangrijk om weer terug te komen, om weer meer punten te gaan scoren. De laatste twee weekenden hebben we niet de beste auto gehad in ons gevecht, maar was het nog steeds mogelijk om veel punten te scoren. Dat is ons niet gelukt en dat moeten we dus beter doen", besluit Seidl. Waar McLaren opnieuw een teleurstellend weekend had in Brazilië, ging het concurrent Ferrari juist wel goed af. Charles Leclerc finishte op de vijfde plek terwijl teamgenoot Carlos Sainz als zesde over de streep kwam voor de Italianen. Het team uit Maranello loopt daardoor verder uit in het kampioenschap. Ferrari staat nu 31,5 punten voor op McLaren en dat stelt teambaas Mattia Binotto tevreden, al waakt hij ook voor betrouwbaarheid. "Het is het grootste gat wat er geweest is tussen de twee teams volgens mij. Natuurlijk is dat een belangrijk voordeel, maar er zijn wel nog drie races te gaan", benadrukt Binotto. "Als je kijkt naar zondag, dan kunnen wij heel blij zijn. Het team heeft het goed gedaan in de race. De strategie, maar ook de pitstops waren goed. Maar ik moet toch afkloppen want betrouwbaarheid, betrouwbaarheid. Dat is in dit gevecht cruciaal gebleken."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024