Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Mega-miljoenenimpuls voor Alpine

Alpine heeft nieuwe investeerders aan zich weten te binnen en daarmee weet het in één klap 200 miljoen dollar te werven. Het geld wordt allemaal geïnvesteerd in de racedivisie Alpine Racing.

Gasly Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een aardige financiële meevaller voor Alpine op de vroege maandagmorgen. De Renault Group en Alpine verwelkomen enkele nieuwe investeerdersgroepen. Het gaat om Otro Capital (en partner), RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments. Allemaal hebben ze ervaring in de sport(markting)wereld. De Investeerders pompen tezamen 200 miljoen dollar in Alpine Racing, gelijk aan een aandelenbelang van 24%.

Aan het hoofd van laatstgenoemde partij staat niemand minder dan Hollywood-ster Ryan Reynolds, onder andere bekend van de Deadpool-films. Onder zijn mede-investeerders zijn onder andere collega-acteurs Michael B. Jordan en Rob McElhenney.

De Alpine-leiding is zeer te spreken over de nieuwe samenwerkingen. Renault-CEO Luca de Meo benadrukt het belang van het aantrekken van deze partijen: "De Formule 1 en Alpine zijn belangrijke, strategische pilaren voor Renault. Over de voorbije twee jaar hebben we het merk Alpine nieuw leven ingeblazen met de introductie van de iconische A110 sports coupé en door het merk een boost te geven door toe te treden tot de Formule 1 waar we kampioen willen worden."

Namens Alpine is het CEO Laurent Rossi die zijn tevredenheid uit: "Deze samenwerking vormt een belangrijkste stap naar het verbeteren van onze performance op alle denkbare niveaus. De drie partijen, allemaal met een sterk track record in de sportindustrie, brengen hun expertise om onze media- en marketingstrategieën te versterken, wat op de lange termijn cruciaal is om onze performance te verbeteren."

"De toegenomen winst kunnen we vervolgens opnieuw investeren in het team om zo onze plannen een boost te geven, de plannen die erop gericht zijn de top teams te achterhalen voor wat betreft het aanwenden van state-of-the-art faciliteiten en gereedschappen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na rommelige derde training in Imola