Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Megaklap voor Coronel in Dakar: "Dacht dat de achterkant er compleet af lag"

Tim en Tom Coronel beleefden een hachelijk moment tijdens de achtste Dakar-etappe. Het tweetal klapte vol op een steen en 'The Beast' liep flink wat schade op.

De eerste zeven etappes van de Dakar Rally verliepen voor Tim en Tom Coronel zonder noemenswaardige problemen, maar in de achtste etappe ontsnapte het duo. In het stof van een voorganger reed Tim vol op een zeer grote steen.

In gesprek met RacingNews365 vertelt Tom Coronel wat er precies gebeurde: "We klapten vol op een steen, een hele grote steen. We reden in het stof waardoor we die veel te laat zagen. Een mega klapper! Ik dacht echt dat de hele achterkant van de auto af lag! Het team is de auto nu aan het repareren, het chassis heeft veel schade opgelopen aan de achterkant en wordt nu opnieuw gelast."

Het incident had voor de Coronels ook heel anders af kunnen lopen. Na een onderbreking van een half uur om de eerste reparaties onderweg uit te voeren, kon de tweeling zijn weg vervolgen. "Daarna moesten Tim en ik nog een goede 300 kilometer rijden, maar het achteras ging er iedere keer haaks onder. We konden dus niet echt ons tempo rijden. Dat was jammer want we hadden het tempo er goed inzitten. Ik denk dat we een half uur stil hebben gestaan, helaas."

De top 20 is door de problemen, en een tijdstraf, momenteel wel buiten beeld. De gebroeders bezetten de 27ste positie en kijken tegen een achterstand van ruim twee uur aan ten opzichte van de twintigste positie.

Tom Coronel vertrouwt erop dat de slotweek van de Dakar nog een mooi feestje wordt. "De snelheid zitten er goed bij en als we geen problemen hebben doen we lekker mee. De Beast heeft eigenlijk geen problemen gekend: we hebben een keer een los wiel gehad en zijn zelf op een steen gereden."

"Gisteren kregen we nog wat straf (40 minuten, red.) omdat ik een waypoint gemist had. Ik dacht dat ik hem had, maar we misten hem net. Vandaag was het weer een mooie dag, met hele diepe duinen. Tim surfde er super doorheen."

"De slotfase was het 40 kilometer rechtuit op een zandvlakte. Onze auto ging ‘maar’ 169 kilometer per uur, de Toyota’s 190 en de Mini’s zelfs boven de 200! Daar verliezen we wel veel tijd, maar wij moeten het hebben van de duinen. Dat zijn voor ons de leuke dagen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?