Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mentaal geknakte Masi doet een boekje open: "Ik voelde me de meest gehate man ter wereld"

Michael Masi kreeg het zwaar te verduren na de GP van Abu Dhabi in december 2021. Hij doet een boekje open over de nasleep van de beslissing in de Formule 1-titelstrijd van afgelopen seizoen.

Nadat Michael Masi besloot om de safety car een ronde voor het einde van de race naar binnen te halen en de regels daarbij ietwat te buigen, wist Max Verstappen de wereldtitel van 2021 tijdens de GP van Abu Dhabi te veroveren. Het kwam de FIA-wedstrijdleider op een stortvloed aan kritiek te staan. Hij keerde uiteindelijk ook niet meer terug als wedstrijdleider en in het openbaar liet hij niet meer van zich horen over die zondag. Tot nu.

Doodsbedreigingen

Niet alleen was er veel kritiek op Masi, ook werd de Australiër naar eigen zeggen bedreigd. En niet zo'n klein beetje ook. "Er waren een aantal donkere dagen", zo onthult hij in gesprek met News Corp . "Ik voelde me absoluut alsof ik de meest gehate man ter wereld was. Ik ontving doodsbedreigingen. Mensen vertelde me dat ze het op mij en mijn familie gemunt hadden." Masi zegt dat er maar geen einde kwam aan alle negatieve berichten. "Het waren schokkende berichten. Racistisch, gemeen, beledigend. Elke mogelijke verwensing kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd. En ze bleven maar komen. Niet alleen op Facebook, maar ook via LinkedIn, wat een professioneel platform hoort te zijn. Het waren daar precies dezelfde beledigingen."

Sterker persoon

Een zware periode dus voor Masi, bij wie het er naar eigen zeggen mentaal inhakte. Toch is hij er uiteindelijk een sterker persoon van geworden. "Ik wilde met niemand praten, zelfs niet met familie en vrienden. Alleen met mijn naaste familie heb ik er over gepraat, maar slechts heel kort. Het had een fysieke impact op me, maar vooral een mentale impact." "Ik wilde gewoon in een bubbel zitten en ik had geen zin om met hen te praten. Ik wilde alleen zijn en dat was heel uitdagend. De hele ervaring heeft me een veel sterker persoon gemaakt", aldus de voormalig wedstrijdleider van de FIA.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media