Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes belooft kwalificatieruns op vrijdag

Zeven wintertestdagen lang was Mercedes nooit bovenin het tijdsoverzicht te vinden. Vrijdag moet daar verandering in komen, want dan mogen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas eindelijk los.

Vandaag staat de laatste testdag van de Formule 1-wintertest op het programma. Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton delen de W10, waarbij de Fin de ochtend voor zijn rekening neemt.

Het Duitse team heeft voor de vrijdag volop zacht rubber klaarliggen. Zeven testdagen lang reed het Mercedes-duo ronde na ronde, zonder zich aan snelle tijden te wagen. Technisch directeur James Allison laat weten dat hier vandaag verandering in komt. "We kijken erg uit naar de laatste testdag. Daarin gaan we ons meer richten op de verschillende bandencompounds en focussen we ons meer op de snelheid over een enkele ronde." Het is aan Hamilton en Bottas om aan te tonen of Mercedes in de buurt van de tijden van Ferrari kan komen. Donderdag klokte Charles Leclerc een 1.16,2 wat de snelste tijd van deze wintertest tot op heden is.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen