Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes bezig met extra 'testdagen' aan begin Formule 1-seizoen

Mercedes kwam niet lekker de winter uit. Het team heeft problemen, die lang niet door iedereen werden geloofd. Na de eerste race heeft iedereen toch door dat het team achterloopt op Ferrari en Red Bull. Zelf pakt Mercedes de races voorlopig dan ook aan als verkapte testdagen.

Hamilton W13
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl Red Bull en Ferrari tijdens de Grand Prix van Bahrein samen streden om de overwinning, reed Mercedes op een halve minuut achterstand. Het toont aan dat de problemen bij de kampioensformatie niet verzonnen zijn. Alhoewel ze nog steeds het derde team zijn, is het niet waar ze thuishoren.

Door de race in Bahrein te bestempelen als een extra test en zo bepaalde dingen uit te proberen, hoopt Mercedes dat men het gat naar de concurrentie stapje voors stapje kan verkleinen, zo vertel teambaas Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Als ik naar het seizoen kijk, met stabiele regels tot 2026, dan draait het erom hoe snel je leert. Daarom zou ik de race wegzetten als een test voor Mercedes. We begrijpen nu beter waar de gaten zitten. Die zitten eigenlijk op alle vlakken. Nu moeten we centimeter voor centimeter het gat verkleinen."

Mercedes experimenteert

Die veredelde testdagen tijdens de raceweekenden leiden ertoe dat Mercedes wat durft te experimenteren. Het feit dat ze eigenlijk precies tussen Red Bull, Ferrari en de rest zwemmen, zorgt ervoor dat het mogelijk is om alternatieve wegen in te slaan.

"Het gaat er voornamelijk om dat we beter begrijpen hoe we de performance uit de auto kunnen halen waarvan we denken, of in ieder geval hopen, dat deze erin zit. Dat moeten we doen voordat we er alleen maar nieuwe onderdelen tegenaan gooien", zo antwoordt Wolff als hem gevraagd wordt hoe de problemen met de Mercedes W13 kunnen worden opgelost.

"We zitten in een nieuw situatie, want we zitten in een soort van niemandsland tussen P3, P4 en P6. Daarom kunnen we meer experimenteren. In Bahrein experimenteerden we met de harde banden. Dat was een hele andere strategie dan onze concurrenten. Het werkte ook niet, maar wel hebben we weer meer kunnen leren."

Wolff haalt titel niet in zijn hoofd

Ondanks de problemen scoorde Mercedes prima met een derde en vierde plaats in Bahrein. Gevraagd hoe belangrijk dit is in de strijd om de titels, wuift Wolff het gebruik van dat woord in aanloop naar de GP van Saoedi-Arabië. weg.

"Het is nog veel te vroeg om naar het kampioenschap te kijken. Als we naar de pikorde kijken, dan is het nog heel erg vergezocht om na te denken over het meestrijden om een van de twee titels", redeneert de Oostenrijkse leidsman van Mercedes, die benadrukt dat overwinningen er normaal gesproken voorlopig niet in zitten.

"Als we los naar afgelopen weekend kijken, dan hebben we waarschijnlijk het maximum aantal punten gescoord dat we hadden kunnen scoren. Daarop moeten we verder bouwen. Elk weekend telt en op dit moment kijken we naar losse raceweekenden, want als je de derde snelste auto hebt, dan mag je realistisch gesproken niet denken over winnen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023