Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes denkt het gat met Red Bull en Ferrari snel te kunnen dichten

Mercedes verwacht weer een lastig Grand Prix-weekend in Canada, de plaats waar Lewis Hamilton vier van de laatste vijf races heeft gewonnen. Toch zijn ze er van overtuigd dat het gat met Red Bull en Ferrari zal worden worden gedicht.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes-hoofdstrateeg James Vowles is er 'vrijwel zeker' van dat de Duitse renstal binnenkort het gat kan dichten met Ferrari en Red Bull. Ze zullen echter nog even geduld moeten hebben, want tijdens de Grand Prix van Canada wordt het naar alle waarschijnlijkheid nog zwaar. Ze verwachten dat Lewis Hamilton en George Russell nog in 'niemandsland' zullen rijden.

Het stuiterprobleem bij Mercedes is namelijk nog steeds aanwezig, ondanks een upgradepakket in Spanje, waarmee Hamilton zich kon meten met de snelheid van de topteams op zondag. "We hadden niet echt verwacht om zo ver terug te vallen in Bakoe, maar dat gaf ons de kans om weer wat te leren", zegt Vowles, vooruitblikkend op de GP van Canada.

"Montreal zal niet erg verschillen ten opzichte van de vorige races (in Bakoe en Monaco, red.). Ik denk dat we nog steeds een pakket hebben waarmee we niet aan de voorkant van het veld rijden. Red Bull en Ferrari blijven de maatstaf waarmee wij ons moeten gaan vergelijken."

Mercedes verwacht vooruitgang na GP van Canada

Mercedes blijft positief en verwacht dat na de race in Canada er stappen worden gemaakt waarmee ze naar de voorkant van het veld komen. Hamilton hoopt dat het team in Groot-Brittannië voor het eerst mee kan strijden voor de overwinning. De zevenvoudig wereldkampioen is de enige coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die een race won in elk seizoen waarin hij meedeed, maar dit jaar staat de teller nog op nul.

Vowles legt uit: "Ik denk dat het grote gat, welke we zagen tijdens de kwalificatie in Bakoe, niet meer zo groot zal zijn in Montreal. Het zal weer worden wat het daarvoor was. Als we naar alle races hierna kijken, dan ben ik er vrij zeker van dat we stappen zullen zetten richting de voorkant van het veld."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

70 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez