Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes denkt het gat met Red Bull en Ferrari snel te kunnen dichten

Mercedes verwacht weer een lastig Grand Prix-weekend in Canada, de plaats waar Lewis Hamilton vier van de laatste vijf races heeft gewonnen. Toch zijn ze er van overtuigd dat het gat met Red Bull en Ferrari zal worden worden gedicht.

Mercedes-hoofdstrateeg James Vowles is er 'vrijwel zeker' van dat de Duitse renstal binnenkort het gat kan dichten met Ferrari en Red Bull. Ze zullen echter nog even geduld moeten hebben, want tijdens de Grand Prix van Canada wordt het naar alle waarschijnlijkheid nog zwaar. Ze verwachten dat Lewis Hamilton en George Russell nog in 'niemandsland' zullen rijden. Het stuiterprobleem bij Mercedes is namelijk nog steeds aanwezig, ondanks een upgradepakket in Spanje, waarmee Hamilton zich kon meten met de snelheid van de topteams op zondag. "We hadden niet echt verwacht om zo ver terug te vallen in Bakoe, maar dat gaf ons de kans om weer wat te leren", zegt Vowles, vooruitblikkend op de GP van Canada. "Montreal zal niet erg verschillen ten opzichte van de vorige races (in Bakoe en Monaco, red.). Ik denk dat we nog steeds een pakket hebben waarmee we niet aan de voorkant van het veld rijden. Red Bull en Ferrari blijven de maatstaf waarmee wij ons moeten gaan vergelijken."

Mercedes verwacht vooruitgang na GP van Canada

Mercedes blijft positief en verwacht dat na de race in Canada er stappen worden gemaakt waarmee ze naar de voorkant van het veld komen. Hamilton hoopt dat het team in Groot-Brittannië voor het eerst mee kan strijden voor de overwinning. De zevenvoudig wereldkampioen is de enige coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die een race won in elk seizoen waarin hij meedeed, maar dit jaar staat de teller nog op nul. Vowles legt uit: "Ik denk dat het grote gat, welke we zagen tijdens de kwalificatie in Bakoe, niet meer zo groot zal zijn in Montreal. Het zal weer worden wat het daarvoor was. Als we naar alle races hierna kijken, dan ben ik er vrij zeker van dat we stappen zullen zetten richting de voorkant van het veld."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'