Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Mercedes en Ferrari bevechten elkaar in één team op de circuits in 2024

Natuurlijk zijn de meeste autosportspotlights gericht op de Formule 1, maar ook de klasse direct daaronder, de Formule 2, wordt in 2024 het aangluren meer dan waard. Al is het maar vanwege de teaminterne strijd tussen Mercedes en Ferrari bij Prema.

Prema 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is waar dat de Formule 2 al enkele jaren niet meer direct de kampioen heeft afgeleverd in de Formule 1, maar dat betekent niet dat het aan ultiem talent ontbreekt in de laatste opstapklasse richting de Formule 1. Ook in 2024 staan er weer veelbelovende namen aan de start.

De naam waar al jaren hoog over wordt opgegeven, vanaf zijn eerste meters in de single seaters, is Andrea Kimi Antonelli. Hij slaat de F3 over en maakt vanuit het FRECA-kampioenschap direct de overstap naar de Formule 2 en wel met topteam Prema. Het zijn welhaast Max Verstappen-achtige sprongen, die in zijn carrière vanuit de karts meteen naar de F3 ging en vanuit de F3 meteen naar de F1.

Bij Prema wordt Antonelli de teamgenoot van Oliver Bearman. Saillant detail is daarbij dat Antonelli een Mercedes-junior is, terwijl Bearman de opleiding van Ferrari vertegenwoordigt. Beide coureurs hopen natuurlijk binnen enkele jaren de sprong naar de F1 te maken aan de hand van hun begeleidende teams.

Onlangs werd tevens bekend dat er in 2024 in ieder geval weer minstens één Nederlander actief zal zijn. Richard Verschoor keer terug bij Trident voor zijn vierde volledige seizoen in die klasse.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"