Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes gemotiveerd naar Hongarije: "Scoorden beter dan onze concurrenten"

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt vooruit op de volgende ronde in het Formule 1-kampioenschap, de Grand Prix van Hongarije.

Na een degelijk optreden in Groot-Brittannië begint het Mercedes Formule 1-team met goede moed aan het Grand Prix-weekend van Hongarije. Op vrijdag 21 juli wordt het weekend op de Hungaroring afgetrapt en teambaas Toto Wolff hoopt dat ze net als op Silverstone een sterk weekend kennen. Eén van de belangrijkste doelen was op het Britse circuit behaald: "Daar scoorden we beter dan onze directe concurrenten", zo doelt hij op Ferrari en Aston Martin. "De race ging goed, we pakten het podium en konden de tweede plaats in het kampioenschap uitbreiden. Toch verandert ieder weekend wel iets. We moeten zorgen voor meer performance als we het gat naar voren willen dichten." Wolff ziet Mercedes misschien wel beter scoren dan menig concurrent, maar ondertussen lijken Lewis Hamilton en George Russell er ook een concurrent bij te krijgen. "Meerdere teams hebben stappen gemaakt, vooral McLaren. Dit geeft ons veel motivatie, want zoveel kunnen wij dus ook gaan vinden."

GP van Hongarije

Op de Hungaroring wil Wolff het een en ander gaan testen. Wat hij verwacht van de W14 op het circuit in Boedapest? "Het circuit is heel anders dan Silverstone. Ik ben benieuwd hoe onze upgrades gaan werken in de lange bochten op langzame snelheid. We hebben goede herinneringen aan Hongarije vorig jaar, met George zijn eerste pole en een dubbel podium." "Daarnaast is het tien jaar geleden dat Lewis zijn eerste zege pakte voor ons, dus kortom een circuit met veel mooie herinneringen. Hopelijk kunnen we dit weekend weer sterk zijn. We willen het positieve momentum van Silverstone vasthouden en vechten met onze concurrenten", zo sluit de Mercedes-teambaas af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"