Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes heeft nieuw plan klaarliggen en gaat voor Red Bull- of Ferrari-kopie'

Volgens Sky Sports heeft men bij Mercedes al een plan B klaarliggen in het geval dat de huidige bolide met haar sidepods toch niet goed genoeg blijkt te zijn.

De Mercedes W13 van Lewis Hamilton en George Russell werkte vorig jaar niet naar behoren, maar toch heeft het team van Toto Wolff vastgehouden aan haar bijzondere concept. Ook de W14 beschikt over de zeer slanke sidepods, terwijl de andere teams op de grid bij de ontwikkeling van hun nieuwe bolides bijna allemaal hebben afgekeken bij Red Bull en/of Ferrari. Volgens Sky Sports staat Mercedes achter de schermen echter klaar om over te stappen naar een ander autoconcept, ofwel die van Red Bull ofwel die van Ferrari. Mocht de W14 toch niet goed genoeg blijken, dan zal men doorschakelen en nog dit seizoen over stappen naar een ander concept. In dat geval zouden de titelaspiraties wederom in de ijskast kunnen worden gezet.

Een laatste kans

Ted Kravitz, een Britse F1-journalist van Sky, vertelt wat hij heeft gehoord. "Ze proberen hun grote idee, dat vorig jaar een mislukking was, nog een kans te geven. Ik begrijp dat ze een 'Plan B' in productie hebben. Als het nodig is, dan kunnen ze overstappen naar dat plan. Dat plan is om alles op de manier van Red Bull of Ferrari aan te pakken, midden in het seizoen. De titelkansen kunnen ze dan vergeten, maar deze regels zijn er nog wel even, dus ze moeten uiteindelijk wel de goede keuze maken." "Op dit moment zeggen ze: kijk, we hebben begrepen wat er vorig jaar mis ging en we geloven nog steeds dat onze unieke, slanke concept sidepod dé manier is om het aerodynamisch aan te pakken. Ze zeggen bovendien dat de meeste downforce toch via de vloer wordt gegenereerd, maar dat kan je niet zien. Voorlopig hoeven we volgens Mercedes nog geen grote wijzigingen te verwachten. Als ze dit jaar echter niet verder komen dan drie of vier overwinningen, dan denk ik dat ze teleurgesteld gaan zijn", aldus Kravitz.

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"