Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes heeft nieuwe hoop gevonden: "We kunnen beide titels winnen"

De Grand Prix van Brazilië werd met overmacht gewonnen door Lewis Hamilton en dat geeft Mercedes veel moed voor de komende races.

Lewis Hamilton riep in Mexico meerdere malen niet op te kunnen tegen de superieure snelheid van de Red Bull, maar tijdens de laatste race in Brazilië was het juist andersom. De Mercedes was daar juist beduidend sneller en dat werd door Hamilton gedemonstreerd door vanaf achteraan de overwinning te pakken. Andrew Shovlin van Mercedes gelooft dan ook weer helemaal in de titelkansen van zijn team. "We hebben die gridstraf nu gehad en we hebben beter gescoord dan Max en Red Bull dus dat geeft ons veel vertrouwen", zegt de Mercedes-engineer tegen onder andere RacingNews365 .

Mercedes gelooft weer in F1-titel

"Dit circuit is agressief op de achterbanden in warme condities, desondanks werkte onze auto hier heel goed en ook dat geeft ons vertrouwen." Shovlin geeft aan dat het team in Mexico-stad de moed een beetje in de schoenen zag zakken, maar nu juist weer volop vertrouwen heeft. "Na Mexico hoopten we dat we beide kampioenschappen zouden kunnen winnen, maar hopen verandert nu langzaam in geloven. We geloven dat we beide titels kunnen winnen en daar zullen we ons uiterste best voor doen", deelt de Mercedes-man mee.

Betrouwbaarheid van Mercedes-motor

Hamilton kreeg in Brazilië een nieuwe motor geïnstalleerd, zijn vijfde van het seizoen. Teamgenoot Bottas heeft al zes verbrandingsmotoren gebruikt dit seizoen en betrouwbaarheid lijkt dus een probleem voor Mercedes. Al houdt Shovlin vol dat niet de reden is voor de motorwissel bij Hamilton. "Er was geen technische reden om het te doen. We liepen niet het risico dat een motor het zou begeven en dat risico lopen we nog steeds niet. Maar je weet wel dat deze motoren heel hard moeten werken en je kunt betrouwbaarheid nooit als vanzelfsprekend beschouwen", aldus de Engelsman. Mercedes koos er specifiek voor om in Sao Paulo Hamilton een nieuwe verbrandingsmotor te geven. "We hoopten dat we in Brazilië goed zouden kunnen inhalen en dat hebben we ook wel bewezen. Daarnaast wil je die motoren ook in de pool hebben." "Als je in Abu Dhabi een nieuwe motor pakt heb je daar maar één race voordeel van. Dus er zijn verschillende redenen waarom we het hebben gedaan. Achteraf gezien hebben we een goed circuit uitgekozen", legt de engineer van Mercedes uit.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst