Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

"Mercedes heeft ook in 2020 weer veruit het beste rijderskoppel"

Mercedes heeft sinds het hybride tijdperk in de Formule 1 uitzonderlijk gepresteerd. Voor een aanzienlijk deel van de successen van het team is Lewis Hamilton verantwoordelijk, maar in de vorm van Valtteri Bottas heeft het eveneens een fantastische coureur, zo vindt Mika Hakkinen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Oud-Formule 1-coureur Mika Hakkinen ziet Mercedes zijn huidige vorm dan ook niet snel verliezen. Integendeel, de Finse wereldkampioen vermoedt dat de Duitse renstal ook in 2020 weer het te kloppen team zal zijn, zo schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet. Dit is mede te danken aan de sterke line-up van het team.

Hakkinen is zeer onder de indruk van Lewis Hamilton en zijn zesde wereldtitel, maar dicht ook Valtteri Bottas alle lof toe voor zijn recente prestaties. "Het was goed om te zien hoe blij Toto Wolff was dat Bottas de race wist te winnen en Hamilton het kampioenschap bezegelde. Ik denk dat Wolff weet dat hij het sterkste rijdersduo heeft in de Formule 1, dus kan het team alvast de focus verleggen naar het volgende jaar. Ik weet zeker dat Mercedes ook dan weer het te kloppen team zal zijn."

De tweevoudig kampioen voor het team van McLaren, dat destijds ook met Mercedes-motoren reed, ziet Bottas nog altijd flinke stappen maken als coureur. "Bottas heeft in de Verenigde Staten hoge ogen gegooid met zijn overwinning, hij was daar echt absoluut de beste. Op zaterdag behaalde hij een zeer goede poleposition, om vervolgens een dag later een perfecte race te rijden en de zege vast te stellen. Het is zijn sterkste seizoen in de Formule 1 en een goede indicatie dat hij progressie blijft boeken."

Hakkinen is ook te spreken over het succes van Hamilton dit jaar. "Ik weet hoe lastig het is om tweemaal het wereldkampioenschap te winnen, dat Hamilton er zes heeft weten te behalen, dat laat zien wat voor uitzonderlijk talent hij heeft. Ook over Mercedes spreekt het boekdelen dat ze hem seizoen na seizoen een echt competitieve auto hebben kunnen geven."

Poll

Welk Formule 1-team heeft momenteel het beste rijderduo?

keer gestemd

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

2 reacties