Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes incasseert een harde klap na laatste race van het seizoen

Hoe groot de vreugde was in Brazilië, zo teleurstellend was de race voor Mercedes in Abu Dhabi. Teambaas Toto Wolff blikt terug op de laatste race van het seizoen.

Mercedes leek in Abu Dhabi weer terug bij af te zijn. George Russell kwam als vijfde over de finish, 35 seconden achter racewinnaar Max Verstappen. Teamgenoot Lewis Hamilton kon de race niet uitrijden door technische problemen. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes kijkt terug op de Grand Prix van Abu Dhabi en zag dat er het één en ander misging met de slijtage van de Mercedes-banden. "In het begin waren we erg hard aan het pushen. In de eerste paar rondes leek het erop dat we de snelheid hadden. We verwachtten dat het zou stabiliseren, maar dat deed het niet", legt Wolff uit aan onder andere RacingNews365 . "Op de harde compound met Lewis zaten we enigszins op hetzelfde spoor als de andere teams, maar we hadden meer verwacht van de auto wat betreft de bandenslijtage. Dat moeten we analyseren, omdat we juist rondetijd opgaven in de kwalificatie om sneller te zijn in de race, maar dat is niet gebeurd."

Wolff: "Dat was echt niet goed"

De resultaten van Mercedes op het Yas Marina Circuit staan in groot contrast met de knappe prestaties van de Duitse renstal in Brazilië. Op Interlagos waren zij het dominante team en waren ze zowel Red Bull als Ferrari de baas. Maar in Abu Dhabi was het dus een P5 en een DNF door toedoen van technische problemen. "Dit was echt niet goed. Alle fouten die we hebben kunnen maken... De auto had de snelheid niet. De één haalde het einde niet niet en bij de ander was er niets meer over van de banden. Het is een exacte samenvatting van seizoen", vertelt Wolff aan Sky Sports . "We wisten dat Abu Dhabi moeilijk zou worden met deze auto dus de correlatie met de simulator is tenminste wel goed", lacht hij. "Brazilië was gewoon spectaculair; domineren van begin tot eind met een 1-2. We hebben in ieder geval het doel behaald om dit jaar een race te winnen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"