Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mercedes-junior aast op F1-zitje: "Ik geef niet op na een paar tegenslagen"

Frederik Vesti, de reservecoureur van Mercedes, wordt niet vaak genoemd als gegadigde voor een Formule 1-zitje. Toch heeft Vesti de hoop nog niet opgegeven, vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

Vesti Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als je aan Mercedes-protegés denkt, kom je al gauw bij Andrea Kimi Antonelli uit. Het Italiaanse toptalent begon dit jaar aan een avontuur in de Formule 2, maar zou op korte termijn al in de koningsklasse van de autosport gaan debuteren. Williams zou de matig presterende Logan Sargeant willen vervangen.

Toch mag je niet vergeten dat Frederik Vesti ook een Mercedes-protegé is en de rol van reservecoureur vervult. De Deen neemt namens Mahindra, het team van Nyck de Vries, deel aan de rookietest van de Formule E en wil nog steeds doorstoten naar de Formule 1, vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

"De Formule 1 is nog steeds mijn hoofddoel", stelt Vesti. "Ik ben op dit moment reservecoureur bij Mercedes en ga mijn best doen om een stoeltje te bemachtigen. Ik probeer me op mezelf te richten en wil zo snel mogelijk het beste stoeltje bemachtigen, maar van mijn kant weet ik dat ik me moet blijven verbeteren en ontwikkelen als coureur. Ik heb geen controle over wat er verder gaat gebeuren. Ik kan alleen maximaal pushen en mijn best doen."

Wereldkampioen

Vesti's periode in de Formule 2 kwam eind 2023 ten einde. De coureur eindigde als tweede in het kampioenschap achter Theo Pourchaire en mocht ook meermaals in (oude) Mercedessen testen, onder andere tijdens de eerste vrije training in Mexico. Vesti wil echter niet alleen een Formule 1-zitje bemachtigen, hij wil wereldkampioen worden.

"Ik heb dertien jaar hard gewerkt om zo ver te komen en ik geef niet op na een paar tegenslagen. Ik blijf heel hard pushen, want ik weet dat het mogelijk is. Mercedes en Denemarken steunen ons ook heel erg. Ik heb een goede manager en de resultaten spreken in mijn voordeel. We zullen zien wat er gaat gebeuren, maar ik geloof er zeker in."

Anders is de Formule E een mooi alternatief, stelt Vesti. Dat doet alleen niets af aan zijn doel om de titel te pakken in de Formule 1. "De Formule 1 is nog steeds mijn hoofddoel, maar de Formule E biedt ook een kans om voor een wereldtitel te vechten. Dat is ook de reden waarom de Formule E zoveel geweldige voormalige Formule 1-coureurs aantrekt. De Formule E is een wereldkampioenschap en je krijgt de kans om voor de titel te vechten als je niet in de Formule 1 kan rijden. Dat maakt het ook interessant voor mij. Mijn doelstelling is om wereldkampioen te worden in de Formule 1, maar ik wil nog steeds wereldkampioen worden als ik de Formule 1 niet haal.  De Formule E biedt die kans."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez