Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes komt niet opdagen bij officieel fotomoment FIA-gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment vlak voor het eindejaars gala. Hiermee lijkt de Duitse renstal hun bolides niet te willen laten zien in het kampioenschap van 2021.

M224195
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Daimler

Elk jaar wordt er vlak voor het FIA Price Giving Gala, waar onder andere de wereldbeker wordt uitgedeeld, een familiefoto gemaakt met alle teams. In Parijs miste er echter één groep: Mercedes. Zowel het Formule 1-team als het elektrische team uit de Formule E waren niet aanwezig, zo hebben betrouwbare bronnen bevestigd aan RacingNews365.

Het lijkt een duidelijke hint te zijn van de Duitse renstal: ze willen hun bolides niet zien op de 2021-foto van de FIA. Mogelijk heeft dit te maken met de mogelijkheid om te protesteren tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar het team nog altijd mee door kan gaan. Max Verstappen werd hier bekroond tot wereldkampioen, maar gelijk na de race liet Mercedes weten het niet eens te zijn met de uitslag.

Nu Mercedes ook niet is op komen dagen bij de 'FIA Family Photo' in Parijs lijkt het er op dat het team het veiligheidsorgaan van de autosport probeert te boycotten, al is de exacte reden waarom het fotomoment gemist is nog niet bekend. Mercedes liet weten niet te willen reageren.

Mercedes in protest tegen WK voor Verstappen?

Het FIA-gala zal donderdagavond plaatsvinden. Hier krijgt Max Verstappen de wereldbeker voor het coureurskampioenschap, maar Mercedes mag nog doorgaan met haar protest tegen de uitslag. De deadline om hier officieel mee verder te gaan ligt ongeveer op dezelfde tijd als het gala. Uiterlijk morgen zullen we dus weten of de Duitse renstal er een zaak van gaat maken.

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen heeft de Formule 1 veranderd met zijn rijstijl"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Abu Dhabi en daarom zijn eerste wereldtitel te winnen. Tom Coronel was erbij en blikt voor RacingNews365 terug op de allesbeslissende race. De WTCR-coureur vindt dat Mercedes een slechte verliezer is, vindt daarnaast dat Verstappen de F1 veranderd heeft met zijn rijstijl en spreekt zijn liefde uit voor Nicholas Latifi.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

164 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022