Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes komt niet opdagen bij officieel fotomoment FIA-gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment vlak voor het eindejaars gala. Hiermee lijkt de Duitse renstal hun bolides niet te willen laten zien in het kampioenschap van 2021.

Elk jaar wordt er vlak voor het FIA Price Giving Gala, waar onder andere de wereldbeker wordt uitgedeeld, een familiefoto gemaakt met alle teams. In Parijs miste er echter één groep: Mercedes. Zowel het Formule 1-team als het elektrische team uit de Formule E waren niet aanwezig, zo hebben betrouwbare bronnen bevestigd aan RacingNews365 . Het lijkt een duidelijke hint te zijn van de Duitse renstal: ze willen hun bolides niet zien op de 2021-foto van de FIA. Mogelijk heeft dit te maken met de mogelijkheid om te protesteren tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar het team nog altijd mee door kan gaan. Max Verstappen werd hier bekroond tot wereldkampioen, maar gelijk na de race liet Mercedes weten het niet eens te zijn met de uitslag. Nu Mercedes ook niet is op komen dagen bij de 'FIA Family Photo' in Parijs lijkt het er op dat het team het veiligheidsorgaan van de autosport probeert te boycotten, al is de exacte reden waarom het fotomoment gemist is nog niet bekend. Mercedes liet weten niet te willen reageren.

Mercedes in protest tegen WK voor Verstappen?

Het FIA-gala zal donderdagavond plaatsvinden. Hier krijgt Max Verstappen de wereldbeker voor het coureurskampioenschap, maar Mercedes mag nog doorgaan met haar protest tegen de uitslag. De deadline om hier officieel mee verder te gaan ligt ongeveer op dezelfde tijd als het gala. Uiterlijk morgen zullen we dus weten of de Duitse renstal er een zaak van gaat maken.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden