Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Mercedes komt superlatieven tekort na tests: "Antonelli is heel, heel snel!"

Andrea Kimi Antonelli legde recent tests af in een oude Mercedes-bolide. Het team is heel erg onder de indruk, stelt technisch directeur James Allison.

Andrea Kimi Antonelli is een hot topic in de Formule 1. De Mercedes-junior maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 2, maar wordt vaak in verband gebracht met een naderende promotie naar de Formule 1. Williams zou al een dispensatieaanvraag hebben ingediend, terwijl Mercedes Antonelli overweegt als vervanger van Lewis Hamilton in 2025.

Feit is dat Antonelli intensief wordt klaargestoomd voor de Formule 1, want de Italiaan legde in Oostenrijk, Imola en Groot-Brittannië tests af in oude Mercedessen. Technisch directeur James Allison stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat de resultaten indrukwekkend waren.

"Ik heb met veel plezier naar de engineers geluisterd", lacht Allison. "Zij beschreven de interactie met Kimi en het is een jonge, enthousiaste coureur. Kimi is heel, heel snel en constant qua rondetijden, terwijl hij tot voor kort nog niet in een Formule 1-auto had gereden. Het zag er echter uit alsof hij al eeuwen in de Formule 1 reed na pakweg twee rondjes."

Allison is vooral onder de indruk van Antonelli's houding. "Hij begon met een open mind aan de tests in de ground effect-auto's en voelde precies wat je denkt dat hij zou voelen. Hij is niet vervuild bij de vorige auto's, dus hij neemt ze hoe ze zijn en vertelt wat hij zou doen, wat de sterke en zwakke punten zijn en laat de engineers werken om de auto te verbeteren. Antonelli is een zeer veelbelovende jonge coureur."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"