Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

'Mercedes maakt definitieve keuze voor hagelnieuwe line-up'

Ondanks dat Mercedes een lastig seizoen kent in de Formule 1, wordt het team nog altijd gelinkt aan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Toch lijkt de kans kleiner te worden dat de Nederlander de overstap naar het team van Toto Wolff in 2025 al zal maken en dus zal Mercedes zich voor dat jaar op een andere coureur moeten richten.

Mercedes nose 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Italië heeft op dit moment geen coureur op de F1-grid staan, maar daar kan binnenkort weleens verandering in komen. Corriere dello Sport laat namelijk weten dat het volledige team van Mercedes overstag is gegaan en de keuze heeft gemaakt om Andrea Kimi Antonelli vanaf 2025 al uit te laten komen voor de Duitse renstal. Volgens de Italiaanse sportkrant maakte Antonelli zoveel indruk tijdens de laatste test in de Mercedes-bolide van 2022 dat alle belangrijke mensen binnen het team nu overtuigd zijn van het Italiaanse talent.

Eerder was al bekend dat ook Mick Schumacher deelnam aan de test op Silverstone en later bleek ook dat George Russell naar zijn eigen land was afgereisd. Volgens Corriere dello Sport was Antonelli niet alleen sneller dan Schumacher, maar verrassend genoeg ook sneller dan Russell. Het 17-jarige talent zou tijdens een kwalificatierun even snel zijn geweest als Russell en zelfs in de longrun was hij nipt sneller. Op basis van die data zou het management van Mercedes overstag zijn gegaan.

Ondanks dat al vaker werd geroepen dat Antonelli een zeer goede test heeft afgelegd, zijn er wel veel variabelen die een dergelijke uitslag beïnvloeden. Zo kan Russell zijn longrun in een eerder stadium hebben afgelegd dan Antonelli en rijdt men tijdens testdagen doorgaans op speciale testbanden van Pirelli. Antonelli heeft overigens wel toestemming om op normale banden te rijden, maar dat neemt niet weg dat de bovenstaande factoren veel invloed hebben op het resultaat. Het is niet duidelijk op welke banden Antonelli en Russell de test hebben afgelegd, maar desondanks heeft Mercedes de prestaties van de beide mannen goed kunnen vergelijken.

De kans wordt daarom steeds groter dat Antonelli in 2025 zijn F1-debuut zal maken voor Mercedes. RacingNews365 vernam tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna al dat een vervroegd debuut bij Williams geen optie is voor Antonelli. Dit jaar sloeg hij het Formule 3-kampioenschap over om direct zijn debuut te kunnen maken voor Prema in de Formule 2. Mede daarom wil zijn entourage dat Antonelli zijn seizoen in dat kampioenschap netjes afmaakt. 

Het doorgaans sterk presterende Prema beleeft een lastig seizoen in de Formule 2. Daardoor hebben de talentvolle coureurs van het team, Oliver Bearman en Antonelli, nog weinig mooie dingen kunnen laten zien. Mercedes weet echter precies wat er speelt bij Prema en zal daarom ook een uitstekend overzicht van de F2-resultaten hebben. Kijken naar het aantal behaalde punten in het kampioenschap is niet altijd de beste manier om de prestaties goed te kunnen beoordelen. 

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"