Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes neemt Ferrari in het vizier: "Dat geeft ons een doel tijdens zware weken"

Met nog zes races te gaan, is het niet alleen spannend welke coureur tweede wordt, maar ook welk team tweede wordt. Mercedes wil die positie maar al te graag van Ferrari afpakken.

Mercedes scoorde opnieuw een goed aantal punten tijdens de Grand Prix van Italië. George Russell stond wederom op het podium en Lewis Hamilton kwam als vijfde over de finish, waarmee Mercedes 25 punten behaalde in Monza. Dat kans dat Red Bull het constructeurskampioenschap gaat winnen is groot, maar welk team tweede wordt is nog erg onzeker. Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben tot dusver samen 406 punten voor Ferrari gescoord dit seizoen, goed voor de tweede positie in het constructeursklassement. Mercedes heeft 371 punten, 35 punten minder dan de Scuderia. Met dit kleine verschil opent Mercedes de jacht op Ferrari in de laatste zes races, zo laat Mercedes-topman Andrew Shovlin weten. "Drie raceweekenden achter elkaar zijn nooit gemakkelijk voor het team en deze was bijzonder zwaar. We hopen beter te presteren in de laatste races", begint Shovlin. "De strijd met Ferrari om de tweede plaats geeft ons een doel om naar toe te werken in het laatste deel van het seizoen. We zullen de komende twee weken gebruiken om ons voor te bereiden, want het wordt een zware kluif met zes races in acht weken."

Het moeilijkste is achter de rug

Met Spa en Monza achter de rug heeft Mercedes haar moeilijkste circuits gehad aangezien dit circuits zijn met veel lange rechte stukken, iets waar de kwaliteiten van de Duitse renstal dit seizoen niet liggen. "Als je kijkt naar Spa en Monza dan zie je duidelijk dat de auto het moeilijk heeft met minder downforce. Dus om met George een podium te pakken en met Lewis P5, die nota bene vanaf de achterste rij moest komen, is een goed resultaat", vertelt Shovlin. "Het was een zwaar weekend", gaat hij verder. "De stabiliteit aan de achterkant was gebrekkig bij het insturen van de bochten, wat betekende dat Lewis en George in ieder ronde hun handen vol hadden aan de auto. Het gat naar de top was al wat kleiner, maar het was onmogelijk om iets te doen met de strategie om George beter dan P3 te kunnen laten finishen."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024