© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes onderzoekt hardnekkige problemen met de hypersofts

31 mei 2018 12:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Mercedes steekt in de aanloop naar de Grand Prix van Canada veel tijd in de problemen met de hypersofts van Pirelli. In Monaco worstelde het team flink met het zachtste rubber.

'Dit mag niet onze zwakke plek worden'

Mercedes hoopt door grondig onderzoek te doen naar de problemen met de hypersofts in Monaco herhaling in Canada te voorkomen: "Daar rijden we immers weer op dezelfde banden. We moeten zien te voorkomen dat die hypersofts geen zwakke plek van ons worden, want dan zijn we in Canada echt een hele makkelijke prooi voor de anderen", zo stelt trackside engineering director Andrew Shovlin.

Het onderzoek heeft volgens Shovlin al het een en ander opgeleverd:

"We hebben wel een paar goede ideeën van wat er mis is gegaan. Daar gaan we nu nog wat dieper in duiken om alles echt volledig helder te krijgen."

Niet alleen de bandenproblemen worden in de Mercedes-fabrieken onder de loep genomen, ook de tekortkomingen van het chassis worden geëvalueerd:

"Het was duidelijk dat ook de auto in Monaco niet was opgewassen tegen de Red Bull. Dat verschil zit hem ongetwijfeld in kleine dingen, dus ook daar werken we deze week hard aan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen