Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Mercedes: "Ongeluk met agressieve Verstappen was onvermijdelijk"

Volgens Mercedes-man Andrew Shovlin was het slechts een kwestie van tijd totdat er een crash zou zijn tussen een van zijn coureurs en Max Verstappen door toedoen van het volgens hem agressieve rijgedrag van de Red Bull-coureur.

In aanloop naar het Britse Grand Prix-weekend zat Mercedes met veel vraagtekens. Kan de nieuwe update voor een boost zorgen? Het antwoord kwam op vrijdag tijdens de kwalificatie toen Lewis Hamilton de poleposition wist te pakken.

"Het belangrijkste was de update die we meenamen naar een circuit waar we historisch gezien heel goed gaan. Het was best spannend, want als we hier niet zouden presteren, dan hadden we eens heel goed en lang in de spiegel moeten kijken. Naast de situatie in de titelstrijd, waarin we ervoor moesten zorgen dat het gat niet groter zou worden, was het zeer belangrijk om te zien dat de auto en het team goed presteerden."

En zo geschiedde. Nipt wist Hamilton de poleposition te pakken, ondanks een grote fout in de laatste bocht waarbij hij tijd verloor. Het gaf de Mercedes-burger moed. "We hebben veel werk uitgevoerd aan de auto in aanloop naar het weekend met de nieuwe update."

"We hadden het lastig tijdens de laatste races, op circuits waar we het de laatste jaren toch ook al vaak lastig hadden. De pace die we op Silverstone hebben gezien was een combinatie van de twee dingen. Het circuit ligt ons goed, maar we hebben ook een stap gemaakt op aerodynamisch vlak. Tezamen zorgde dat ervoor dat we op vrijdag de poleposition veroverden."

Natuurlijk werd Shov ook gevraagd naar de straf voor Hamilton na de crash met Verstappen. "In onze optiek was de straf niet verdiend. Als we naar de richtlijnen kijken die de stewards hebben om de bepalen wie er fout zit, dan zit Lewis ver genoeg naast Max en moest de Red Bull-coureur hem ruimte geven."

Volgen hem was het de agressiviteit van Verstappen die uiteindelijk zorgde voor een crash. "Als je kijkt naar de sprintrace en de hoofdrace, dan moest Lewis constant op de rem om een crash te voorkomen. Nu wist hij zijn auto in een positie te manoeuvreren waarin hij wel tegenstand kon bieden."

"Max rijdt op een agressieve manier en daarom was het onvermijdelijk dat er op een dag een ongeluk plaats zou vinden", vervolgt hij. "We waren echter tevreden met het werk van Lewis en teleurgesteld met de straf, maar wel opgelucht dat we uiteindelijk de race nog konden winnen."

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

126 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen