Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes stelt harde deadline: 'Anders kunnen we Ferrari en Red Bull niet meer bijbenen'

Na wederom een dramatisch weekend voor Mercedes is er een deadline gesteld. Als er binnen twee races geen verbetering komt, dan is er geen mogelijkheid meer om de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull.

Terwijl Ferrari en Red Bull om de overwinningen strijden, gaat het nog altijd zeer slecht bij Mercedes. George Russell werd vierde in de GP van Emilia-Romagna, maar Lewis Hamilton kwam niet verder dan de dertiende plaats. Er zijn nog talloze problemen bij het team. Andrew Shovlin, trackside technical director van het team, wil voor de GP van Spanje verbetering zien. De P4-finish van Russell verzacht enigszins de pijn van een 'anders overweldigend teleurstellend weekend', zo concludeert Shovlin. "Hij maakte een goede start, maar toen het droog werd hadden we een probleem met het aanpassen van de voorvleugel. Hierdoor reed hij een stint in droog weer met een aerodynamische afstelling voor regen." "Lewis had een zwaar weekend van start tot finish, maar dit was niet zijn fout. De start was oké en hij reed elfde nadat Daniel Ricciardo en Carlos Sainz elkaar raakten, maar we kregen een undercut tegen van meerdere auto's toen het droog werd. We verloren tijd met een langzame stop. De daaropvolgende 44 rondes waren frustrerend, want hij kwam vast te zitten in de DRS-trein. Het was onmogelijk om daar doorheen te komen."

Shovlin: 'We moeten verbeteren in de komende twee races'

Mercedes stond door problemen bij Red Bull enige tijd tweede in het constructeurskampioenschap, maar na een ijzersterk weekend van Max Verstappen en Sergio Perez zijn ze weer ingehaald door de Oostenrijkse renstal. "We weten wat onze performance is op dit moment en we weten waar we moeten zijn", aldus Shovlin. "Er zijn echter een aantal grote problemen met de auto. Als we deze problemen kunnen fiksen, dan kunnen we veel van dit gat (met de topteams, red.) goedmaken. Tijd is echter cruciaal nu en we moeten de komende twee weken vooruitgang boeken als we ook maar een beetje in de buurt willen blijven van de leiders dit jaar." Mercedes wordt bij de zoektocht naar betere prestaties geholpen door het feit dat men weldra men nieuwe updates op de proppen komt .

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China