Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tast in het duister na overwinning in Brazilië

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt niet echt hoe het kan dat de Duitse renstal in Brazilië zoveel sneller was dan haar concurrentie tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië.

Lang was het de vraag of Mercedes dit seizoen een Grand Prix zou gaan winnen, maar in Brazilië gaven ze een overduidelijk antwoord: jazeker! George Russell startte op Interlagos vanaf de eerste positie en finishte daar ook. Teamgenoot Lewis Hamilton kwam als tweede over de streep, waardoor ze zelfs een 1-2 finish pakten. Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt wel waarom zijn team sneller is dan aan het begin van het seizoen, maar hij heeft geen idee hoe het komt dat ze in Brazilië zoveel sneller dan Red Bull en Ferrari waren. "We hadden het snelste pakket tijdens het hele weekend, of het nu op de zachte banden of de medium banden was, we waren het snelst", vertelt Wolff aan de media. "Ik denk dat dit gewoon een optelsom is van de ontwikkelingen van de auto. Het goede werk dat gedurende het seizoen is verricht aan de krachtbron; en wij allemaal samen." "Maar we hebben de lijn gezien, de positieve, stijgende lijn in de laatste drie races. En domineren we weer? Nee dat niet. Ik denk dat Abu Dhabi op papier veel moeilijker voor ons is, ook omdat we nog te draggy zijn en we weten waarom. En we weten waarom we sneller zijn. Weten we waarom we zo ver voor iedereen lagen in Brazilië? Dat niet."

Wolff is super trots

Wolff is erg trots op het team Mercedes en haar werknemers, die de moed niet opgaven en erin bleven geloven. De teambaas was niet aanwezig in Brazilië, maar het feit dat het team zo goed functioneert, maakt hem nog trotser. "Het maakt me super trots. Er waren situaties waarin we het gevoel hadden de problemen te begrijpen en er waren grote tegenslagen. En er waren natuurlijk weekenden die erg moeilijk waren zoals Spa. Maar het team bleef erin geloven dat we op de goede weg waren. Het toont de mentaliteit en de waarden van het team. Ik ben zo trots op wat we bereikt hebben." "Ik ben nog trotser omdat ik er niet was, want ik ben trots op de organisatie die we hebben gebouwd met zoveel mensen die blijven volhouden en ons aan die overwinning hebben geholpen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024