Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff schuift mogelijke vervanger Sargeant naar voren

Logan Sargeant heeft een dramatisch weekend achter de rug in Zandvoort en er bestaat zelfs een mogelijkheid dat hij het seizoen niet af zal maken. Mercedes-teambaas Toto Wolff draagt alvast een vervanger aan, mocht het dan toch gebeuren.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams zal het raceweekend in Zandvoort toch snel willen vergeten na alle pech die de Britse renstal over zich heen kreeg op het circuit in de Noord-Hollandse duinen. Het begon met de crash van Logan Sargeant tijdens de derde training, maar de diskwalificatie van Alexander Albon deed er vervolgens nog een schepje bovenop. 

De geruchten die na de crash van Sargeant aan het licht kwamen maakten de situatie echter nog zuurder voor de Amerikaanse coureur. Williams zou hem naar verluidt nog voor het einde van het seizoen de deur willen wijzen, wat dus ook betekent dat de Britse renstal op zoek moet naar een vervanger die klaar is om naast Albon in te stappen. 

Laat het nou net zo zijn dat Mercedes-teambaas Toto Wolff als reddende engel met een suggestie komt. De Duitse renstal beschikt namelijk nog over een reservecoureur die ze zelf, tot grote spijt van Wolff, nergens kwijt kunnen, maar die toch geknipt zou zijn als vervanger van Sargeant.

Wolff laat tegenover onder meer RacingNews365 weten dat Mick Schumacher, de oud-coureur van Haas, eventueel beschikbaar zou zijn om bij Williams in te stappen. "Ik hoop echt dat Mick daar een kans kan krijgen, want we hebben zijn echte talent nog lang niet gezien."

"Het kan niet zo zijn dat je de Formule 4, Formule 3 én Formule 2 wint, om vervolgens je volle potentie niet te benutten in de Formule 1. Ik vind dat hij nog een kans verdient. Als hij die kans bij Williams krijgt, is dat een keuze die we allemaal toe zullen juichen. Maar uiteindelijk is het de beslissing van James Vowles (teambaas van Williams, red.)."

Toptalent niet beschikbaar

Toch laat Wolff wel duidelijk weten dat Williams verder niet hoeft te rekenen op de beschikbaarheid van andere Mercedes-coureurs. De naam van Mercedes-junior en toptalent Andrea Kimi Antonelli kwam de afgelopen maanden ook vaker naar voren, vooral in de gesprekken omtrent dat nog altijd lege Formule 1-stoeltje bij Mercedes. Toch is de jonge Italiaan geen optie voor Williams, benadrukt Wolff. 

"Ik heb altijd hele transparante gesprekken en discussies met James en hij was ook heel belangrijk in het ontdekken van Kimi. Hij speelt nog altijd een grote rol in zijn ontwikkeling, maar ik denk dat het beter is voor Kimi om zijn huidige programma af te maken. Zo hebben we het immers zelf vormgegeven."

"Hij zal zijn Formule 2-campagne afmaken en tegelijkertijd testen in oudere Mercedes-bolides en we gaan kijken hoe dat verloopt. We zijn dus niet van plan om ons originele plan overhoop te halen en hem nu al naar Williams te sturen. Die beslissing staat vast."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe