Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Mercedes-teambaas staakt jacht op Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff maakte er eerder dit jaar geen geheim van dat hij dolgraag Max Verstappen wilde aantrekken. Die jacht is nu echter gestaakt, geeft Wolff aan.

Verstappen podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kwam aan het begin van het jaar voor een flinke uitdaging te staan. Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari en laat zo een gapend gat achter. Het gevolg was dat Mercedes-teambaas Toto Wolff een charmeoffensief voor Max Verstappen lanceerde, in de hoop dat de wereldkampioen bij de Zilverpijlen zou tekenen. Dat plannetje slaagde niet, waarna Wolff voor Andrea Kimi Antonelli koos. De jacht op Verstappen is nu definitief gestaakt, stelt Wolff tegenover Autosport.

"We leunen achterover", vertelt Wolff. "Ik heb het al eerder gezegd en de kant van Max heeft een soortgelijke mening: je moet vertrouwen hebben in je coureurs en je team. Je moet maximaal steun geven om successen te behalen. En als het écht misgaat, overweeg je andere mogelijkheden."

Daar is nu geen aanleiding voor, vervolgt Wolff. "Voor mij is het net alsof je met iemand anders flirt terwijl je je relatie wil laten werken. Ik flirt niet buitenshuis. Alleen als ik iets wil veranderen, of een aanpassing overweeg, zou ik het gesprek aangaan. En dat geldt ook voor Max. We zitten wat dat betreft aardig op één lijn qua waarden."

De Oostenrijker overweegt nu dan ook geen verandering. George Russell en Antonelli zijn de toekomst. "George was de eerste Mercedes-junior die tot het team toetrad. Hij is nog steeds onze Mercedes-coureur. Er is geen groot verschil tussen George en Kimi. Emotioneel geven we ze dezelfde steun en verandert er niets. Elke topcoureur in de Formule 1 weet dat hij het op moet nemen tegen zijn teamgenoot, of diegene nu jong of oud is. George was drie jaar de teamgenoot van Hamilton, de grootste coureur aller tijden. Hij kan het dus prima opnemen tegen een jonge coureur, die met grote verwachtingen binnenkomt."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x