Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes tempert verwachtingen voor GP Saoedi-Arabië

De Grand Prix van Saoedi-Arabië ziet er op papier goed uit voor Mercedes, al moet Andrew Shovlin de verwachtingen iets temperen. Er is namelijk nog weinig bekend over het nieuwe circuit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het 'snelste stratencircuit ooit' in Jeddah moet mogelijk voordelig zijn voor Lewis Hamilton en voor Mercedes. Met een zo goed als nieuwe krachtbron heeft de titelkandidaat naar verluidt een voordeel op Max Verstappen en zijn wat oudere Honda-motor. Andrew Shovlin legt echter uit dat nog niets zeker is voor de GP van Saoedi-Arabië.

"Dit is wederom een onbekend circuit en we zagen veel wisseling in performance als we naar de afgelopen races kijken", zo trapt de technisch directeur tracksite af tegen onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het over het algemeen wel goed zit voor Lewis met de krachtigere motor, welke hem een goede boost moet geven."

Kan Red Bull Mercedes alsnog aftroeven?

Shovlin waarschuwt dat het motorvermogen niet allesbepalend zal zijn in Saoedi-Arabië. "Het circuit moet ons goed liggen, maar dat zeiden we in Austin ook. We zochten naar een goede afstelling daar om het gevecht aan te gaan, maar Red Bull vond wat meer daar. We moeten dus altijd voorzichtig zijn en niet van tevoren denken dat alles meezit."

"Wat we wél al weten is dat we goed naar de banden moeten kijken, dat wordt druk de komende dagen. In goede vorm aankomen is belangrijk bij een nieuw circuit. We hebben in ieder geval een goede auto om het weekend mee te beginnen, dus vanaf daar wordt het verbetering zoeken."

3 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur