Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verklaart teleurstellende kwalificatie: "Daardoor hadden we de snelheid niet"

Het team van Mercedes leek dit weekend aanzienlijk beter voor de dag te komen, maar na een verregende kwalificatie overheerst teleurstelling. Lewis Hamilton en George Russel kwamen niet in de buurt van de poletijd.

Lewis Hamilton moest op de vijfde positie al een seconde toegeven op Carlos Sainz, terwijl George Russell met een achtste positie nog meer teleurstelde. Silverstone was jarenlang het domein van Mercedes en Hamilton en de vrije trainingen zagen er ook veelbelovend uit, maar na de kwalificatie stond het team weer met beide benen op de grond. "We zijn teleurgesteld over de eindposities omdat we in de eerste en tweede deel van de kwalificatie dichter bij de top zaten, maar uiteindelijk hebben we dé ronde niet kunnen rijden toen de omstandigheden op hun best waren", blikt Andrew Shovlin van Mercedes terug. "We hadden beide auto's in de voorlaatste ronde gas terug laten nemen, met de gedachte dat we aan het einde van de sessie zouden pushen. Het begon wat harder te regenen en daardoor hadden we de snelheid niet." Shovlin ziet desondanks voldoende positieve punten: "We hebben het hele weekend tekenen van vooruitgang gezien bij de auto en dat houdt ons hoopvol. We hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een paar dingen veranderd aan de auto en de coureurs waren op zaterdag allebei veel blijer met het gedrag van de auto in de snelle bochten."

Het weekend begon voor Mercedes ook sterk op de vrijdag, waar met name Hamilton een uitstekende race pace liet zien. Vanaf de vijfde positie zal hij tijdens de race moeten proberen om aan te haken bij de Ferrari's en Red Bulls voor hem. "Onze long run op vrijdag was goed, maar we verloren met name in de hogesnelheidsbochten tijd. Hopelijk werken onze aanpassingen ook met meer brandstof aan boord." "We hebben dus niet de gridposities waarop we hadden gehoopt, maar we zijn nog steeds optimistisch dat we zondag een goed resultaat kunnen neerzetten", aldus een positieve Shovlin. Sinds 2014 wist Hamilton alleen in 2018 de Britse GP niet te winnen. Een herhaling van zijn succes lijkt haast uitgesloten, maar een podiumplaats op eigen kracht zou een flinke opsteker zijn voor de Brit en het team van Mercedes.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024