Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verwijst Hamilton-claim van Russell naar de prullenbak

Mercedes heeft uitspraken van George Russell weerlegd. De Brit claimde dat de nieuwe W15 vooral op basis van de feedback van Lewis Hamilton ontwikkeld is, maar volgens technisch directeur James Allison is dat niet het geval.

Russell Bahrain paddock
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kende geen succesvol weekend in Bahrein, want George Russell en Lewis Hamilton kwamen door koelingsproblemen niet verder dan de vijfde en zevende plaats. Het team had ongetwijfeld op meer gehoopt, zeker omdat de testdagen goed verliepen. De Zilverpijlen pasten in 2023 het concept van de bolide radicaal aan en proberen daar met de W15 op voort te borduren. Tijdens de testdagen en kwalificatie zag het er, vooral qua betrouwbaarheid goed uit.

Het zeropod-concept werd vervloekt en volgens Russell is de nieuwe auto een betere basis. De Brit stelde tegenover onder meer RacingNews365 alleen wel dat de W15 vooral om Hamilton gebouwd is. "Ik denk dat Lewis en ik veel werk in de gewenste richting hebben gestoken. Uiteraard is de auto vooral op basis van de wensen van Lewis ontwikkeld, omdat hij zo veel ervaring heeft."

"De cockpit is verder naar achteren geplaatst, de sidepods zijn op Red Bull gebaseerd en we hebben een iets ander stuurhuis. Het is goed dat het team daar naar heeft geluisterd, maar we moeten zien of dat zich in rondetijden vertaalt."

Allison spreekt Russell tegen

Daar is technisch directeur James Allison het niet mee eens. Volgens het kopstuk, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de W15, wordt er altijd naar de wensen van beide coureurs geluisterd. "Elk jaar proberen we de auto sneller te maken met alle middelen die we tot onze beschikking hebben. De coureurs geven hun input en we doen ons best om daar rekening mee te houden."

Toch mag de rol van Russell en Hamilton niet overdreven worden, stelt Allison. "Ze spelen maar een kleine rol in de beslissing over de richting van de auto. Bijna alle factoren die een rol spelen in de snelheid van de auto, hebben niets te maken met waar een coureur wil zitten."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China