Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Mercedes vindt verklaring voor slechte kwalificatie teleurgestelde Hamilton

Lewis Hamilton zat na afloop van de kwalificatie in Monza in zak en as. De zevenvoudig wereldkampioen was van mening dat hij het kwalificeren verleerd was, maar volgens Mercedes is dat onzin. Sterker nog, volgens zijn eigen team had Hamilton op poleposition kunnen staan.

Hamilton Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de kwalificatie in Monza was Lewis Hamilton extreem teleurgesteld in zichzelf. De zevenvoudig wereldkampioen stelde zelfs dat hij het kwalificeren was verleerd. Een aantal dagen na de Grand Prix vertelt Andrew Shovlin, track engineering director van Mercedes, wat het daadwerkelijke probleem was tijdens de Q3-ronde van Hamilton.

"Ik weet zeker dat we het iets beter hadden kunnen doen en de kern van zijn frustraties wordt duidelijk als je naar de GPS-gegevens kijkt", zo vertelt Shovlin in de wekelijkse debrief van Mercedes. "We hebben daarin gezien dat Hamilton bij het ingaan van de laatste bocht binnen een halve tiende van Lando Norris en zijn poleposition-ronde zat. Maar die laatste bocht pakte voor Lewis niet goed uit. Hij verloor daar veel tijd en als dat niet was gebeurd, had hij gemakkelijk vooraan kunnen staan. Sterker nog, dan had hij meegedaan om poleposition."

Overigens was het een probleem dat niet alleen bij Hamilton speelde. Volgens Shovlin had George Russell exact hetzelfde probleem: "Het was ook het geval bij George. Bij het ingaan van de laatste bocht zat ook hij er dichtbij. Het was uiteindelijk iets minder erg voor hem en dat leverde hem P3 op."

"Maar wat we de afgelopen races hebben gezien, is dat de strijd om de voorste plaatsen zich uitstrekt tot P7, P8," zo vervolgt Shovlin. "Daar kun je zoveel auto's krijgen binnen twee tienden van een seconde en dat is de marge waar het er echt op aankomt of de coureurs die ronde goed neerzetten. Voor Lewis was het frustrerend omdat hij in Q2 een geweldig tempo liet zien, maar hij kreeg het niet helemaal voor elkaar in die laatste run in Q3. En dan kun je helemaal naar P6 zakken. Dat is gewoon hoe spannend het op dit moment is."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"