Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vol vertrouwen: "We zullen volgend seizoen heel sterk zijn"

Hoe zal de W14 van Mercedes zich verhouden tot de tegenvallende W13 van dit seizoen? Mercedes-topman James Vowles heeft hoge verwachtingen.

Het seizoen van Mercedes verliep met ups en downs. De ene race hadden George Russell en Lewis Hamilton tal van problemen en in de andere race verrasten ze vriend en vijand met hun plotselinge competitiviteit. Maar feit blijft dat de Duitse renstal voor het eerst in jaren niet kon meestrijden voor zowel de constructeurs- als de coureurstitel. Ook tijdens de laatste race van het seizoen kampte de Mercedes-bolide met wat problemen. Strategisch Directeur van Mercedes James Vowles erkent dan ook dat ze de W13 nog niet volledig begrijpen, maar dat ze wel een flinke vooruitgang hebben geboekt. "Ik denk niet dat je nu (na de GP van Abu Dhabi, red.) of tijdens de winter echt kunt zeggen dat we alles weten over de W13", begint Vowles. "In de loop van het jaar hebben we hele nieuwe dingen geleerd en ontdekt die we echt snel moesten leren begrijpen en ontwikkelen. Maar als je het kijkt naar waar we stonden in die eerste races van het seizoen - Melbourne, Imola - en dat vergelijkt met waar we staan na de update in Austin. Dat was de laatste update die we brachten (dit seizoen, red.)." "Ja er zijn heel wat ups en downs geweest. Maar als je kijkt naar de stappen vooruit die we maken, vooral voor wat betreft het gat naar de top qu racepace, hebben we flink wat progressie geboekt en dat kun je alleen doen door te begrijpen waar je problemen zitten, daaraan te werken en als team samen te werken."

Vowles: "Er mist nog iets"

De grote vraag is hoe Mercedes de W13 zo kan omzetten naar een W14 die volgend seizoen constant competitief is om te kunnen strijden voor de titel. Vowles heeft er alle vertrouwen in. "Of het genoeg is om volgend jaar te winnen is de echte vraag.Er mist nog iets en dat heeft Abu Dhabi echt laten zien. Dat moet in de winter worden aangepakt en ik denk dat we daarvoor een goed proces en systeem hebben. De ontwikkeling die je in de loop van het seizoen hebt gezien, zal in de winter doorgaan en ik denk dat we volgend jaar heel sterk zullen zijn."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst