Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes vol vertrouwen: "We zullen volgend seizoen heel sterk zijn"

Hoe zal de W14 van Mercedes zich verhouden tot de tegenvallende W13 van dit seizoen? Mercedes-topman James Vowles heeft hoge verwachtingen.

Hamilton Russell Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van Mercedes verliep met ups en downs. De ene race hadden George Russell en Lewis Hamilton tal van problemen en in de andere race verrasten ze vriend en vijand met hun plotselinge competitiviteit. Maar feit blijft dat de Duitse renstal voor het eerst in jaren niet kon meestrijden voor zowel de constructeurs- als de coureurstitel.

Ook tijdens de laatste race van het seizoen kampte de Mercedes-bolide met wat problemen. Strategisch Directeur van Mercedes James Vowles erkent dan ook dat ze de W13 nog niet volledig begrijpen, maar dat ze wel een flinke vooruitgang hebben geboekt.

"Ik denk niet dat je nu (na de GP van Abu Dhabi, red.) of tijdens de winter echt kunt zeggen dat we alles weten over de W13", begint Vowles. "In de loop van het jaar hebben we hele nieuwe dingen geleerd en ontdekt die we echt snel moesten leren begrijpen en ontwikkelen. Maar als je het kijkt naar waar we stonden in die eerste races van het seizoen - Melbourne, Imola - en dat vergelijkt met waar we staan na de update in Austin. Dat was de laatste update die we brachten (dit seizoen, red.)."

"Ja er zijn heel wat ups en downs geweest. Maar als je kijkt naar de stappen vooruit die we maken, vooral voor wat betreft het gat naar de top qu racepace, hebben we flink wat progressie geboekt en dat kun je alleen doen door te begrijpen waar je problemen zitten, daaraan te werken en als team samen te werken."

Vowles: "Er mist nog iets"

De grote vraag is hoe Mercedes de W13 zo kan omzetten naar een W14 die volgend seizoen constant competitief is om te kunnen strijden voor de titel. Vowles heeft er alle vertrouwen in.

"Of het genoeg is om volgend jaar te winnen is de echte vraag.Er mist nog iets en dat heeft Abu Dhabi echt laten zien. Dat moet in de winter worden aangepakt en ik denk dat we daarvoor een goed proces en systeem hebben. De ontwikkeling die je in de loop van het seizoen hebt gezien, zal in de winter doorgaan en ik denk dat we volgend jaar heel sterk zullen zijn."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"