Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes wil inkrimpen in de Formule 1: "Financieel niet meer aantrekkelijk"

Mercedes zint er in de Formule 1 op aan minder klantenteams motoren te gaan leveren. Het zou financieel niet meer zo aantrekkelijk zijn als voorheen.

Mercedes is op dit moment de grootste leverancier van motoren in de Formule 1. Het levert naast motoren aan het eigen fabrieksteam tevens motoren aan klantenteams McLaren, Williams en Aston Martin. Ferrari ondertussen levert aan het fabrieksteam én aan twee klantenteams, Red Bull Powertrains enkel aan Red Bull en AlphaTauri, en Alpine neemt als enige team de eigen Renault-motoren af. Mercedes-teambaas Toto Wolff wil echter op gelijk niveau met Ferrari gaan zitten, zo maakt hij duidelijk in gesprek met de Financial Times .

"Helaas is het leasen van motoren niet meer aantrekkelijk, aangezien de FIA een limiet heeft gesteld aan hoeveel je voor motoren aan klantenteams mag doorberekenen. Dit om de kleinere teams te beschermen." "Ik zie daarom liever dat onze motoren in maximaal zes auto's liggen. Zo kunnen we de ontwikkeling ervan beter pushen en hoeven we twee motoren en twee reservemotoren minder te bouwen. In een ideale wereld zie ik ons eigen team plus twee kantenteams met onze motoren rijden, wat zou betekenen dat we inkrimpen." Over welk team Wolff dan zou willen laten vallen, doet de Oostenrijkse teambaas geen uitspraken.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract