Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes ziet 'verrassende kans' tijdens het bouwen van F1-bolide 2022

De voorbereidingen op het F1-seizoen van 2022 zijn door de veranderde technische reglementen anders verlopen dan de teams gewend zijn, maar bij Mercedes heeft dit geleid tot een verrassende kans.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes legt uit hoe ze haar Formule 1-bolide voor het seizoen van 2022 hebben ontworpen en gebouwd. Hierbij kwam een aantal kansen naar voren, waar het team van denkt te kunnen profiteren. Met de nieuwe technische reglementen in de koningsklasse van de autosport verandert er namelijk enorm veel.

Maar volgens Hywel Thomas, de Managing Director van Mercedes AMG High Performance Powertrains, is er een ding niet veranderd binnen het team. "Elk jaar kijk ik naar het implementeren van de krachtbron in het chassis en het blijft me elk jaar verbazen dat alles weer zo goed past", legt hij uit in de Road to 2022-video.

"Ik kijk er altijd naar en denk: 'Dit hadden we echt nooit beter kunnen doen'. En elk jaar doen we dat weer en denk ik verrek, we konden het niet beter doen dan dat! Het is gewoon een vicieuze cirkel van dingen beter en beter maken."

Veranderde aanpak gaf Mercedes meer mogelijkheden

Volgens Thomas is de nieuwe aanpak voor het F1-seizoen van 2022 alleen maar voordelig voor Mercedes. Hierdoor zijn ze beter gaan kijken naar de werkwijze binnen het team. "We hebben de mogelijkheid gekregen om op een totaal nieuwe manier naar bepaalde dingen te gaan kijken", legt hij uit.

"En op sommige vlakken geeft ons dat meer mogelijkheden en worden we enthousiaster. De fantasie van de engineers worden nog meer getriggerd om alles zo goed mogelijk te implementeren. Met de reglementen van het nieuwe chassis, wat nieuwe mogelijkheden creëert, moesten we er overal op een andere manier naar kijken. Het chassis en de motor moest op elkaar afgestemd worden om de snelste rondetijden te vinden."

"En natuurlijk, dat betekent dat het team uit Brackley (Het F1-team, red.) en het team uit Brixworth (de motorafdeling, red.) heel nauw samen moeten werken om ervoor te zorgen dat we de juiste keuzes maken", zo sluit Thomas af. Op 18 februari zal Mercedes haar 2022-bolide presenteren.

Ook interessant:

Coronel: 'Wat Verstappen bij Hamilton doet, geeft hem nét die extra impuls'

Het Formule 1-seizoen van 2022 gaat bijna van start! RacingNews365 blikt in onderstaande video tezamen met Tom Coronel vooruit op de nieuwe uitdagingen voor Max Verstappen en zijn concurrenten.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP