Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Michael Schumacher: tien jaar na zijn ski-ongeluk

Het is vandaag tien jaar geleden dat Michael Schumacher zwaargewond raakte tijdens een ski-ongeluk, iets waar de F1-community jaarlijks bij stilstaat.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vandaag tien jaar geleden opende elk nieuwsbulletin ermee en de dagen erna stonden de kranten er vol van; het ski-ongeluk van Michael Schumacher. Tijdens een skivakantie in het Franse Meribel kwam de Formule 1-recordkampioen ongelukkig ten val, waarbij hij zwaar letsel aan zijn hoofd opliep.

Schumacher werd meermaals geopereerd en langdurig in een kunstmatige coma gehouden, waarna hij na zes maanden ontwaakte. Sindsdien hebben de berichtgevingen een open einde gekregen en houdt de familie Schumacher de conditie van de zevenvoudig wereldkampioen geheim. De familie beschermt hem op de manier zoals Schumacher zijn familie beschermde toen hij als coureur een leven in de spotlights leidde.

De meest recente en concrete informatie stamt uit de Netflix-documentaire 'Schumacher', waarin vrouw Corinna en zoon Mick Schumacher vertelden over Michael. Corinna vertelde dat Michael (in ieder geval destijds) therapiesessies onderging, terwijl Mick, die zijn F1-droom juist had verwezenlijkt, stelde 'dat hij er alles voor over zou hebben om nog één keer met zijn vader te spreken'.

Recent hebben meerdere personen in de directe kring van Schumacher enkele dingen geroepen, van Jean Todt tot Ralf Schumacher en Stefano Domenicali, maar steeds kwam de strekking van het bericht op hetzelfde neer. De Schumacher van nu is helaas niet meer de Schumacher van toen.

Het zijn die kleine berichtjes die wel íéts zeggen, maar tegelijkertijd ook helemaal niets, geheel in lijn met waar de familie voor kiest. Ze zijn dankbaar voor alle steun, die zeker in het begin overweldigend was, maar vragen ook steeds om de privacy van de familie en in het bijzonder die van Michael, te respecteren.

Dat betekent dat blijft gelden dat alle berichten, en het loopt soms de spuigaten uit met roddels en zelfs een AI-gegenereerd interview, die niet direct van de familie zelf afkomen, voor onwaar moeten worden aangenomen.

Van 29 december 2013 naar 29 december 2023. Tien jaar zijn verstreken en we kunnen enkel aannemen dat Schumacher nog altijd vecht en daarbij kunnen we hem en zijn naasten enkel kracht blijven toewensen, oftewel #KeepFightingMichael.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'