Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Michiel Mol: “Aston Martin wil de 'Grote Drie' uitdagen”

Geweldig nieuws voor de Formule 1, maar vooral ook voor Racing Point. Zo typeert Michiel Mol de gedaanteverwisseling die zijn voormalige renstal in 2021 ondergaat. Aston Martin is straks immers de welluidende naam van de ‘roze’ renstal. “Lawrence Stroll heeft een visie. Hij wil de 'Grote Drie' uitdagen.”

Perez barca dag2
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Zelden heeft één Formule 1-renstal zoveel entiteiten gekend. Van Jordan (1991), via Midland (2006) en Spyker (2007), voerde de weg van Force India (2008) naar Racing Point (2018). En per 2021 is het dus Aston Martin. "Ik vind het een fantastische stap", aldus Michiel Mol, de ex-directeur van het team in een exclusief interview met Racingnews365. “Zo’n roemrucht merk in de Formule 1 is gewoon geweldig goed nieuws. Voor de sport, maar ook voor het team.” Om er aan toe te voegen: “Vergis je niet, Lawrence Stroll heeft een langetermijnvisie. Zijn doel is om tot de Grote Drie door te dringen.”

2020 is dus het laatste seizoen van Racing Point onder de ‘oude’ naam. Mol ziet tot zijn vreugde dat ‘zijn team’ tot dusver een voortvarende winter beleeft. "Ik heb in al die jaren nog nooit zo’n solide voorbereiding gezien. De RP20 ziet er goed uit. Zowel de snelheid als de betrouwbaarheid is goed. Ze zouden zich zomaar weer eens kunnen mengen in de strijd om de ‘best-of-the-rest’ positie, zoals een paar seizoen geleden nog het geval was onder de naam Force India." De ondernemer zegt van McLaren en Renault geen wonderen te verwachten. "Zij acteren een beetje zoals je kon verwachten. En dus heeft Racing Point een kans op die felbegeerde vierde plek bij de constructeurs."

Dat de RP20 een kopie lijkt van de succesvolle Mercedes W10 van vorig seizoen, mag wat Mol betreft de pret niet drukken. "Je kiest toch voor het beste pakket rond de Mercedes-motor, en in feite heb je hiermee het beste pakketje gevonden. Ik vind het een logische keuze."

Michiel Mol was de afgelopen testweek in Barcelona als ‘vriend van het team’ bij Racing Point aanwezig, waar hij coureurs Sergio Perez en Lance Stroll in actie zag komen.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"