Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Minimumgewicht in F1 gaat verder omhoog, meer testdagen in 2026

De F1 Commission besloot dinsdag om geen nieuwe puntentelling in de F1 in te voeren, maar er is meer besloten. Zo wordt het minimumgewicht voor 2025 verder verhoogd en krijgen de teams voor 2026 meer dagen om te testen.

Australian GP start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De F1 Commission kwam dinsdag voor de derde keer dit jaar bij elkaar om allerlei plannen binnen de Formule 1 te bespreken. De nieuwe puntentelling, waarbij de eerste twaalf coureurs punten zouden krijgen, is in ieder geval afgeschoten. Maar er zijn wel andere voorstellen doorgevoerd.

Zo wordt het minimumgewicht voor de coureurs verhoogd van 80 naar 82 kilogram. Dat is volgens de FIA een keuze in het belang van het welzijn van de rijder. Daardoor gaat ook gelijk het minimumgewicht van de auto omhoog. Zonder brandstof aan boord wordt dat verhoogd van 798 naar 800 kilogram voor 2025.

Bovendien heeft de FIA wat meer prijsgegeven over de pre-season tests voor 2026. Dan gaan de reglementen volop op de schop en daarom worden er extra testdagen toegevoegd. Voor dit jaar waren er slechts drie testdagen, maar voor 2026 worden het er drie keer zoveel. In totaal worden er drie keer drie testdagen georganiseerd, zo meldt de internationale autosportfederatie. Waar de testdagen worden georganiseerd, dat is nog niet bekend.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'