Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Moed zakt Hamilton in de schoenen: "We begrijpen dat gewoon niet..."

Lewis Hamilton moest het met de achtste plaats doen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Brit stelt na afloop dat hij tegen dezelfde problemen blijft aanlopen.

Hamilton Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kon geen potten breken in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. George Russell pakte nog een zesde plaats, maar vooral Lewis Hamilton stelde weer teleur. De Brit kwam niet verder dan de achtste positie en deelt na afloop de complimenten uit aan zijn teamgenoot.

"George heeft qua snelheid het maximale eruit gehaald", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Dat lukte mij niet. Vrijdag zagen we er echter sterk uit en het is mooi om te zien dat onze snelheid iets beter is."

Maar waarom valt de kwalificatie dan toch weer tegen? Mercedes lijkt de goede lijn niet voort te zetten richting de zaterdag. Hamilton heeft geen idee. "Dat begrijpen we gewoon niet, want op vrijdag zien we er iets sneller uit. Op zaterdag verliezen we juist wat tijd ten opzichte van de anderen. George was vrij snel, dus hij had de set-up goed voor elkaar, denk ik. Dat lukt hem al het gehele jaar."

Updates

Hamilton verwacht niet al te veel van de race, mede omdat inhalen lastig is in Imola. "Ik ga proberen Yuki Tsunoda te passeren. Dat zou fijn zijn en daarna gaat het om banden managen. De auto's voor George zijn sneller, dus dit is simpelweg waar we staan."

Vindt Hamilton het dan nog lastig om de focus te behouden nu het niet zo best gaat en hij volgend jaar bij Ferrari rijdt? De zevenvoudig wereldkampioen lacht als een boer met kiespijn. "Je moet gewoon gefocust blijven, maar je ziet de verschillen tussen de auto's. We zeggen na iedere update en weekend in, weekend uit dezelfde dingen. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid op het rechte stuk. Ze zullen dat vast een keer veranderen... Hopelijk kan ik in de race zoveel mogelijk punten scoren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap