Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Moeder Verstappen: "Ik ben nog altijd nerveus als Max rijdt"

Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen, blikt terug op het wereldkampioenschap van haar zoon en legt uit dat ze nog altijd niet gerust toe kan kijken als de Red Bull-coureur aan het racen is.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De familie Verstappen heeft alles op alles gezet om Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 te maken. Naast de tijd en moeite van vader Jos Verstappen was ook moeder Sophie Kumpen, voormalig karter en coureur, zeer belangrijk voor het succes van de Nederlander. Nu haar zoon regerend wereldkampioen is, kan ze dan ook niet anders dan trots zijn.

"Ik ben heel erg trots als moeder, natuurlijk", laat ze na afloop van de GP van Monaco weten in de F1 Nation Podcast. "We hebben een lange weg bewandeld voordat hij wereldkampioen kan worden en we hebben als familie heel erg veel moeten opgeven. Als je dan dit ziet, hoe zeg je het, het allerhoogste wat je als coureur kan bereiken..."

Kumpen: 'Ik vraag mij af hoe de moeders van coureurs zich voelen'

Kumpen weet dat Verstappen altijd alles op alles zet om te winnen. "Max is een vechter. Hij zal er altijd voor vechten." Dat de Red Bull-rijder al een paar jaar meedraait in de Formule 1 betekent nog niet dat ze gerust is als Verstappen in de auto stapt.

"Nee, helemaal niet. Ik vraag mij altijd af hoe de moeders van coureurs zich voelen", aldus Kumpen. "Ik ben namelijk altijd nerveus als hij aan het rijden is, want ik weet dat hij altijd een actie probeert. Ik ben dan nog altijd nerveus."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt