Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Moeder Verstappen: "Ik ben nog altijd nerveus als Max rijdt"

Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen, blikt terug op het wereldkampioenschap van haar zoon en legt uit dat ze nog altijd niet gerust toe kan kijken als de Red Bull-coureur aan het racen is.

De familie Verstappen heeft alles op alles gezet om Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 te maken. Naast de tijd en moeite van vader Jos Verstappen was ook moeder Sophie Kumpen, voormalig karter en coureur, zeer belangrijk voor het succes van de Nederlander. Nu haar zoon regerend wereldkampioen is, kan ze dan ook niet anders dan trots zijn. "Ik ben heel erg trots als moeder, natuurlijk", laat ze na afloop van de GP van Monaco weten in de F1 Nation Podcast . "We hebben een lange weg bewandeld voordat hij wereldkampioen kan worden en we hebben als familie heel erg veel moeten opgeven. Als je dan dit ziet, hoe zeg je het, het allerhoogste wat je als coureur kan bereiken..."

Kumpen: 'Ik vraag mij af hoe de moeders van coureurs zich voelen'

Kumpen weet dat Verstappen altijd alles op alles zet om te winnen. "Max is een vechter. Hij zal er altijd voor vechten." Dat de Red Bull-rijder al een paar jaar meedraait in de Formule 1 betekent nog niet dat ze gerust is als Verstappen in de auto stapt. "Nee, helemaal niet. Ik vraag mij altijd af hoe de moeders van coureurs zich voelen", aldus Kumpen. "Ik ben namelijk altijd nerveus als hij aan het rijden is, want ik weet dat hij altijd een actie probeert. Ik ben dan nog altijd nerveus."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen