Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Moeder Verstappen in extase na verzilveren WK: "De engelen hebben me geholpen"

Sophie Kumpen, moeder van Max Verstappen, is onwijs trots op haar zoon die onlangs tot wereldkampioen Formule 1 werd gekroond. Ook denkt ze het de rust van de Nederlander te kunnen verklaren.

Max Verstappen wist in de Abu Dhabi de race en het wereldkampioenschap te winnen. In de laatste ronde werd rivaal Lewis Hamilton verslagen en verzekerde de Nederlander zich van de wereldtitel. Dit feest werd ter plekke natuurlijk grootst gevierd door zijn team en zijn vader, Jos Verstappen, die in Abu Dhabi aanwezig was. Moeder Sophie Kumpen heeft de race thuis gevolgd met vrienden en familie. "Het begint nu pas door te dringen: mijn kind is wereldkampioen. Ik heb geschreeuwd en gebruld, geweend ook. En daarna ging de champagne open", onthult ze aan Het Laatste Nieuws . Kumpen heeft nooit getwijfeld aan haar zoon, maar zag in Abu Dhabi wel het wereldkampioenschap uit zijn handen glippen. "Max heeft gevochten als een leeuw, onverzettelijk en zonder ook maar één moment aan opgeven te denken. Want laat ons wel wezen, Hamilton was zondag de sterkere." "Tot het slot van de race zag het er inderdaad niet zo goed uit, maar toen stuurde mijn dochter me een sms: 'Safety car!', schreef ze. 'Roep de engelen maar aan'. En zie, ze hebben me geholpen, de engelen. Ik kan de kaarsjes niet meer tellen die ik deze week heb aangestoken."

Waarom Verstappen altijd zo kalm is

De Nederlander wist heel het seizoen vriend en vijand te verbazen, niet alleen met zijn rijkunsten, maar ook met zijn houding. Niks leek de Nederlander van stuk te brengen en hij bleef hoe dan ook rustig en kalm. "Ongelofelijk hoe rustig hij het hele seizoen bleef, terwijl de spanning constant te snijden was. En hoe hij altijd ‘gewoon Max’ bleef. Ja, hij is dit jaar een ‘vent’ geworden. Windt zich nooit meer op, blijft het altijd rustig aankijken", concludeert mama Verstappen. Het rustige karakter van de Nederlander komt volgens Kumpen niet alleen door ervaring. "De jaren, natuurlijk. Iedereen wordt ouder en wijzer. Maar misschien ook zijn relatie met een oudere vriendin die al een kind heeft: dat kan een man veranderen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"