© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Moet Max Verstappen vrezen voor een extra straf van de FIA?

24 okt. 2017 10:28 Ruud Dimmers 2 reacties
De beledigende uitspraken van Max Verstappen aan het adres van steward Garry Connelly krijgen mogelijk een staartje. De Red Bull-coureur noemde Connelly na afloop van de GP van Amerika een mongool.

Krijgt het beledigen van de racesteward een staartje?

Verstappen is van mening dat Garry Connelly de pik op hem heeft. Zo werd hij door deze steward in Mexico bestraft met een tijdstraf van tien seconden vanwege het afsnijden van de eerste bocht. De Nederlander was tijdens de race in 2016 in gevecht met Sebastian Vettel, miste zijn rempunt en ging rechtdoor. Daarbij behield hij zijn positie, iets wat eerder ook Lewis Hamilton deed bij de start.

Voor Max Verstappen volgde een tijdstraf van tien seconden aan het einde van de race, waardoor de Nederlander zijn derde plaats verloor. De podiumceremonie verliep daarbij net zo chaotisch als tijdens de race in Amerika: Verstappen werd weggeroepen van het podium.

Na afloop van de GP van Amerika kreeg Verstappen wederom een tijdstraf. Ditmaal voor zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen. De Nederlander ging daarbij met vier wielen buiten de baan. Volgens de wedstrijdleiding behaalde hij daarmee een voordeel in het gevecht met Raikkonen. Wederom werd de Red Bull-coureur bestraft en weggeroepen bij het podium.

Max Verstappen was het duidelijk niet eens met het oordeel en noemde steward Garry Connelly een 'mongool'. Deze woorden gingen de hele wereld over en de vraag is of Verstappen ermee wegkomt. Vorig jaar beledigde Sebastian Vettel wedstrijdleider Charlie Whiting over de boordradio. 'F*ck off Charlie' zorgde er uiteindelijk voor dat Vettel's gedrag onderzocht werd door de FIA. Na een excuusbrief, een flinke vermaning en het meedraaien in maatschappelijke projecten liep het met een sisser af.

De FIA liet direct weten dat het eenmalig een dergelijk incident door de vingers zag. Het statement luidde destijds:

"De FIA zal agressief taalgebruik in de racewereld altijd veroordelen, zeker wanneer dit is gericht aan officials en/of collega-deelnemers. De FIA verwacht van alle deelnemers aan FIA-kampioenschappen dat ze respectvol zijn en dat ze zich ervan bewust zijn dat ze een voorbeeldfunctie hebben voor het publiek, met de jeugd in het bijzonder." 

Diverse media melden nu dat de FIA zich buigt over de uitspraken van Max Verstappen. Zijn beledigingen aan het adres van Connelly krijgen mogelijk nog een staartje. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen