Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Mogelijk regen tijdens kwalificatie èn race bij GP van Spanje

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van Spanje. Het is droog, zonnig en warm rondom het Circuit de Catalunya, net buiten Barcelona. Maar zeker bij de kwalificatie en de race is het zeer aannemelijk dat de coureurs met een regen- en/of onweersbui te maken krijgen.

Start Spanish GP Spain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Afgelopen weekend kregen de Formule 1-teams in Monaco te maken met regenbuien, die toch nog wel verrassend voor wat chaos zorgden. In Spanje kan het dit weekend zomaar weer gebeuren. In Catalonië is het deze tijd van het jaar vaak droog en zonnig. Ook dit jaar is de zon vaak te zien, maar daarnaast komen in Spanje verspreid over het land stevige buien voor.

Het circuit de Barcelona-Catalunya is gelegen nabij Barcelona in Montmeló. Dit weekend schijnt de zon tijdens de ochtenduren flink, waardoor het asfalt snel kan opwarmen. De eerste vrije training start vrijdag om 13:30 uur. De dag gaat droog en zonnig van start, maar in de middag komen buien in de regio van Barcelona tot ontwikkeling. Tijdens de tweede training, die om 17:00 begint is de kans op een bui een stuk groter dan tijdens de ochtend. Momenteel is de kans 50 procent dat Montmeló op vrijdag ook met een bui te maken krijgt.

Mogelijk een bui tijdens kwalificatie en race

Zaterdag om 12:30 begint de laatste training en om 16:00 uur vindt de kwalificatie plaats. Zondag om 15:00 zullen de coureurs starten voor de 66 rondes tellende GP. Beide dagen gaan vrij zonnig van start, maar gedurende de dag ontstaan (stevige) regen- en onweersbuien. Er bestaat een kans dat zo’n bui tijdens de kwalificatie en wedstrijd het circuit weet te bereiken. De kans op neerslag op zondag is momenteel 55 procent.

Het wordt zo’n 26 graden bij een zwakke tot matige zuidenwind. De luchtvochtigheid is deze dagen met zo’n 75 procent hoog. Door de hoge luchtvochtigheid kan het wel benauwd aanvoelen. Ben jij zelf aanwezig in Spanje? Vergeet je dan niet in te smeren. De zon is namelijk erg krachtig.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken