Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Juan Pablo Montoya

Montoya kraakt uitspraken Hamilton over Verstappen: "Grappig dat juist Lewis dit zegt"

Dat Lewis Hamilton de ontwikkelingsregels niet helemaal eerlijk vindt met het oog op de Red Bull-dominantie, dat schoot bij Juan Pablo Montoya in het verkeerde keelgat. De voormalig F1-coureur wijst naar de eerdere dominantie van de Mercedes-coureur.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton weet als geen ander hoe het is om de Formule 1 te domineren. Tussen 2014 en 2020 haalde hij titel na titel binnen, waardoor hij zichzelf nu zevenvoudig wereldkampioen mag noemen, als we de titel in 2008 meerekenen. Toch baalt de Mercedes-coureur van de huidige dominante Red Bull-reeks in de koningsklasse.

Sinds 2021 is Max Verstappen namelijk de dominante factor in de Formule 1. Hamilton is hier openlijk kritisch over en vindt zelfs dat de sport 'iets moet doen' om de dominantie te doorbreken. Bij Juan Pablo Montoya vallen de opmerkingen van Lewis niet helemaal lekker. "Grappig dit, want Lewis blijft maar zeggen hoe oneerlijk het is...", zo trapt hij af bij MyBettingSites.

"Hij voorspelt nu al dat Max ook volgend jaar gaat winnen, maar als je terugkijkt naar zijn periode van dominantie. Was hij het of was de auto het? We waren allemaal blij voor hem toen hij nog domineerde", aldus de Colombiaan.

Montoya: "Spannend achter Red Bull"

In de eerste tien races van het huidige Formule 1-seizoen won Red Bull tien keer. Een zeer indrukwekkend overwinningspercentage van 100% dus, terwijl de F1 daar achter wél spannend is. Ten minste, dat vindt Montoya: "Je weet op dit moment niet wie tegen wie gaat strijden. Vroeger wist je dat wel met Mercedes, Red Bull en Ferrari, daarachter de rest."

"Nu heb je Red Bull en dan de rest. Als je naar de derde tot en met de twaalfde plaats kijkt, dan heb je vooraf geen idee wie waar zal staan. Zelfs Williams zit er bij. In dat opzicht denk ik dat de nieuwe regelmenten erg goed zijn geweest voor de sport. De budgetcap heeft gewerkt."

"Red Bull heeft een gigantische stap gezet met hun auto en ze weten precies wat ze aan het doen zijn, maar alle anderen zitten dicht op elkaar en dat zorgt voor geweldige autosport. Het geeft mensen genoeg voer om over te praten", aldus Montoya.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije