Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Montoya: "Verstappen werd boos op Red Bull, terwijl hij zichzelf in de nesten werkte"

Max Verstappen won de Grand Prix van Spanje niet zonder slag of stoot en ook niet zonder gemopper over de boordradio. Voormalig Formule 1-coureur Juan-Pablo Montoya denkt er het zijne van.

Russell Perez Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen Russell Spain

Van Max Verstappen wordt vaak gezegd dat hij als geen ander om weet te gaan met druk in de Formule 1. Sterker nog, soms wordt er geroepen dat hij dat helemaal niet lijkt te ervaren. Juan-Pablo Montoya echter ziet de Red Bull-coureur wel degelijk onder druk staan. Niet voor niets ging hij tijdens de GP van Spanje volgens de Colombiaan de fout in.

"Ik denk dat veel van de druk die op de schouders van Verstappen rust te maken heeft met het feit dat Ferrari op dit moment de snellere auto heeft", zo laat hij optekenen in gesprek met VegasInsider. "Ferrari had de race in Spanje moeten winnen en dat zou Leclerc (zonder zijn uitvallen, red.) ook met afstand hebben gedaan."

Verstappen bewees zichzelf volgens Montoya geen dienst door in de fout te gaan: "Hij maakte een fout en ging door het grind. Door dat te doen, bracht hij zichzelf in een ongelukkige positie, om vervolgens boos te worden op het team."

Mopperende Perez had 'het beter moeten doen'

Die boosheid was misplaatst, meent Montoya: "Ja, hij had een probleem met DRS, maar het team vertelde hem dat hij de DRS-knop meermaals indrukte, met het risico dat hij zelf de achtervleugel weer sloot. Bovendien veranderde het team op een geweldige manier de strategie na die problemen. Die nieuwe strategie voerde Verstappen goed uit, maar op dat moment waren ze niet meer verwikkeld in een strijd met Ferrari, waardoor het sowieso een ander soort race voor ze was geworden."

Als onderdeel van die strategie vroeg Red Bull aan Sergio Perez om Verstappen zonder problemen voorbij te laten. Perez mopperde wat, maar dat was volgens Montoya niet geheel terecht. Verstappen had hem op verser rubber toch wel gepakt, zo luidt zijn redenatie.

"En Perez had het sowieso beter moeten en kunnen doen. Als hij agressiever was geweest in zijn eerder stints, dan had hij een betere pace gehad en was het uiteindelijk een stuk lastiger geweest voor Red Bull om hem zijn overwinning te ontnemen."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

64 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez