Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Moto3-monteurs geschorst na gevaarlijke en onsportieve actie richting concurrent

Tijdens het MotoGP-weekend in Aragon werd het circus opgeschrikt door een wel heel erg onsportief incident. In de Moto3 weerhielden twee monteurs van een concurrent team een coureur ervan de baan op te gaan. De monteurs in kwestie zijn geschorst.

Twee monteurs van het Sterilgarda Max Racing Moto3-team zijn geschorst nadat ze zich van hun slechtste kant hebben laten zien tijdens het MotoGP-weekend op Motorland Aragon. Tijdens de kwalificatie werd Adrian Fernandez van Tech 3 in de pitstraat tegengehouden door het tweetal, zodat hij niet tijdig de pits kon verlaten voor de allesbeslissende laatste run. Dit deden ze door Fernandez bij de arm te grijpen. Een derde monteur lijkt vervolgens nog ruzie te zoeken ook.

Tech3 legde het incident vast en publiceerde het op social media, waarna de stewards het incident onder de loep hebben genomen. Men oordeelde dat de monteurs op een agressieve en gevaarlijke wijze een andere coureur ervan weerhielden de pits te verlaten door fysiek contact met hem te maken. De monteurs hebben een boete gekregen van €2000,- en worden voor twee Grands Prix geschorst.

Teameigenaar en voormalig tweewieler-icoon Max Biaggi reageert verontwaardigd op het gedrag van zijn crew: "Onacceptabel. We bieden onze excuses aan aan Adrian en Tech3. Deze gevaarlijke actie kan op geen enkele manier worden goedgepraat en de betreffende personen zullen op gepaste wijze gestraft worden."

Bekijk de opmerkelijke beelden hieronder.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken