Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP

MotoGP-paddock geschokt door beelden mishandeling coureur door monteur

Afgelopen weekend verscheen er een video uit 2019, waarin voormalig Moto3-coureur Tom Booth-Amos mishandeld lijkt te worden door iemand van zijn team. De MotoGP-wereld reageerde geschokt op het incident.

Tijdens het MotoGP-weekend van Thailand in 2019 vond, zo blijkt jaren later, een mogelijke mishandeling plaats. Het slachtoffer: Tom Booth-Amos, toen uitkomend voor het CIP Green Power Team, lijkt op de video te worden geslagen en geschopt door een van de teamleden.

Jaren was hier niks over bekend, maar afgelopen weekend doken de videobeelden op, waarna ook Booth-Amos zelf reageerde op het voorval. "Er waren veel problemen binnen het team dat jaar, waar nooit over gesproken is. Ik heb me stilgehouden om mijn plek binnen het team te houden voor 2020 omdat ik droomde over binnen de paddock te blijven."

"Het incident vond plaats na de race waarin mijn motorfiets de geest gaf door de fout van een monteur. Er werd mij gevraagd om niets erover te zeggen en om mij stil te houden. Ik heb het nooit iemand verteld, ook niet Dorna (commerciële rechtenhouder van de MotoGP) en mijn toenmalige management. Het is slechts één van de dingen die dat jaar zijn gebeurd. Mensen weten niet wat er achter de televisiebeelden zit."

Later bood Green Power Team publiekelijk haar excuses aan voor het incident. Ook wordt er door Dorna onderzoek gedaan naar het voorval. De partijen staan er beide achter dat er geen geweld thuishoort in de auto- en motorsport.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'