Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Italië 2019

'Mugello wil profiteren van Formule 1-boost in Italië en een Grand Prix organiseren'

De Grand Prix van Italië is met 200.000 bezoekers zeer geslaagd te noemen. Vorig jaar werden er over drie racedagen verspreid circa 185.000 kaartjes verkocht, waardoor de directie van Monza met tevredenheid kan terugkijken op de verkoopcijfers van 2019. Daarnaast werd ook het contract met de Formule 1-organisatie verlengd waardoor het circuit nog tot en met 2024 op de kalender staat. Als het aan directie van Mugello ligt, wordt er binnen enkele jaren ook een GP op dat circuit verreden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In de Italiaanse media doken er de afgelopen dagen verrassende berichten op over een mogelijke F1-Grand Prix op het circuit van Mugello. Het circuit in het prachtige Toscaanse landschap staat voornamelijk bekend als een MotoGP-circuit, waar de MotoGP-coureurs jaarlijks met plezier terugkeren. De directie van het circuit heeft nu de hoop uitgesproken om ook de Formule 1 binnen te halen.

Circuitdirecteur Paolo Poli laat tegenover de Italiaanse media weten dat het circuit over enkele jaren klaar is om een Formule 1-race te organiseren: "Jarenlang zijn wij het testcircuit geweest van Ferrari, waardoor onze accommodaties en het circuit er uitstekend bij liggen, alles is altijd keurig onderhouden. We focussen ons op dit moment op een verlenging van het contract met Dorna, de MotoGP-organisatie. Wanneer dat akkoord er ligt, gaan we verder met onze plannen om ook de Formule 1 binnen te halen.”

Er bestaat een kans dat Italië zodoende twee Grand Prix’s organiseert gedurende het jaar, dat deed men in het verleden ook door de naam van het staatje San Marino aan één van de races te verbinden, ook al lag het circuit van Imola buiten San Marino. Datzelfde circuit van Imola zou door de opgelaaide Ferrari-gekte overigens ook wel weer oor hebben naar het organiseren van een F1 Grand Prix.

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

0 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen