Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Na Austin-succes jaagt Ferrari in Mexico op Red Bull

Zeer goed gemutst verschijnt Ferrari in Mexico aan de start, na de 1-2 van het team in Austin. Red Bull is de nieuwe prooi voor Ferrari nu het verschil in het constructeurskampioenschap is teruggebracht naar 8 punten.

Vasseur COTA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het succes van Ferrari op het Circuit of the Americas in Austin, zal Ferrari de wagen anders moeten afstellen voor de GP van Mexico op, die op ruim 2200 meter hoogte wordt gereden. 

In Austin won Charles Leclerc, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. In Mexico jaagt Ferrari voor het eerst sinds 2022 op twee opeenvolgende overwinningen. Maar de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez brengt weer andere uitdagingen met zich mee. De 1-2 in Amerika heeft er wel voor gezorgd dat Ferrari in het constructeurskampioenschap nog maar een achterstand heeft van 8 punten op Red Bull en 40 op leider McLaren, met nog vijf races te rijden.

"We gaan met een goed gevoel naar Mexico na de een-twee in Austin, wat een geweldige motivatieboost was voor het hele team", zegt teambaas Fred Vasseur. "Het circuit vormt een compleet andere uitdaging. Het feit dat Mexico-stad op 2200 meter boven zeeniveau ligt, vereist een compleet unieke benadering als het gaat om het afstellen van de auto."

"De ijle lucht zorgt voor extra stress op de onderdelen van de auto die warmte moeten afvoeren, zoals de systemen, de remmen, de power unit en natuurlijk ook de banden. De juiste balans vinden om hiermee om te gaan en tegelijkertijd maximale prestaties uit de auto te halen, is geen gemakkelijke taak, maar we hebben ons er in de fabriek goed op voorbereid."

Vasseur verwacht dat in Mexico de strijd met Red Bull en McLaren weer heel krap gaat worden. "We benaderen deze race op dezelfde manier als elke andere race: we concentreren ons op onszelf en letten op de details. Zoals gewoonlijk verwacht ik dat de topteams dicht bij elkaar zullen staan en aan het eind van het weekend zullen we zien waar we staan."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris