Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Naast F1 ook mede-eigenaar van een voetbalclub: deze coureur doet het

Met 24 races in 2024 staan er meer Grands Prix dan ooit op de Formule 1-kalender, 24 om precies te zijn. Toch ziet Pierre Gasly kans om naast de Formule 1 er nog een sport bij te doen. Niet actief, maar hij is mede-eigenaar van de Franse voetbalclub FC Versailles geworden.

Gasly Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Pierre Gasly allemaal als Formule 1-coureur. Waar hij eerst reed voor Toro Rosso/AlphaTauri en Red Bull, komt hij nu voor het tweede jaar op rij uit voor Alpine. Hij won tot nu toe één Grand Prix, de krankzinnige race op Monza in 2020. Tijdens de races in Brazilië in 2019, Azerbeidzjan twee jaar later en vorig jaar nog in Zandvoort stond hij ook op het podium.

Nu wordt Gasly ook mede-eigenaar van voetbalclub FC Versailles. Die club komt uit op het derde niveau van Frankrijk en de Fransman wil bijdragen aan het succes van de club. De club gaat ervan uit dat zijn zichtbaarheid in Frankrijk en in de hele wereld het profiel van de club zal versterken en hij brengt kennis op het gebied van sportieve prestaties mee.

Gasly wordt de derde mede-eigenaar van de club, naast Alexandre Mulliez en Fabien Lazare. "Ik ben heel blij dat ik bij FC Versailles aan de slag ga, want ik heb altijd al betrokken willen zijn in het profvoetbal. Alexandre, Fabien en ik delen dezelfde waarden, dezelfde ambitie en dezelfde competitieve geest, die ons in staat zullen stellen om de club op een positieve manier vooruit te helpen. Dit is het begin van een prachtig verhaal", zo is de Fransman heel enthousiast.

Ook de president van de club, Alexandre Mulliez, is opgetogen. "Pierre vult Fabien en mijzelf heel goed aan. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking vruchtbaar zal zijn. Als Formule 1-fan ben ik blij dat Pierre aan onze zijde staat om ons te helpen onze doelen te bereiken."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China